Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope preview - Vernieuwen wat er te vernieuwen valt

Het begin van een grootse ruimtereis.

Tijdens de Ubisoft E3-presentatie van 2017 werd een bijzondere samenwerking onthuld: Ubisoft en Nintendo die de handen ineenslaan voor een nieuw tactisch avontuur in de strategiegame Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Na 5 jaar heeft Mario + Rabbids meer dan tien miljoen unieke spelers en is het daarmee de bestverkochte third-party game op de Nintendo Switch. Ik mocht in september naar het kantoor in Parijs afreizen om het vervolg op de succesvolle game twee uur te spelen. In Mario + Rabbids: Sparks of Hope staan Mario en de Rabbids nogmaals zij aan zij om de kwade Cursa te verslaan.

Bekijk op YouTube

In Mario + Rabbids: Sparks of Hope worden op bijna ieder vlak van het eerste deel vernieuwingen doorgevoerd. Exploratie speelt in Sparks of Hope een grotere rol. Zo ren je niet meer achter de robot Beep-0 aan, maar loop je zelf door een 3D-gebied. In de gebieden vind je zijmissies en andere activiteiten die beloningen geven om in je ruimtereis te gebruiken. Zo zijn er puzzels of personages die een item zoeken. Naast die activiteiten zijn er ook Salesbots. Daar kun je power-ups voor battles kopen. Behalve de verplichte verhaalbattles zijn er in Sparks of Hope ook random ‘encounters’ van verschillende niveaus die je in een battle-arena plaatsen. De vrijheid en zijmissies lijken alvast voor meer doelen en variatie te zorgen vergeleken met het eerste deel.

Ook de gameplay tijdens de battles is flink vernieuwd. Hoewel Mario voor iedereen een bekend personage is, was het behoorlijk tactische element voor velen toch erg wennen. Door meer vrijheid tijdens battles proberen de ontwikkelaar Sparks of Hope dan ook toegankelijker te maken. In de turn-based battles is de ‘grid’ verwijderd waardoor je tijdens jouw beurten vrij kunt rondlopen totdat je een aanval uitvoert. Om een aanval of vaardigheid uit te voeren, verbruik je een energiepunt. Die aanvallen of vaardigheden zijn vrijwel gelijk gebleven aan die in het eerste deel. Energiepunten, verschillende vaardigheden en open bewegingsmogelijkheden lijken er dus voor te zorgen dat je creatieve en grote combo’s kunt maken en de combat voor iedereen iets toegankelijker wordt.

Van de beloningen die je in en buiten battles vrijspeelt, upgrade je je personages. In Sparks of Hope heb je voor ieder personage een ‘skill tree’, verschillende wapens en Sparks. Met upgrades uit de ‘skill tree’ speel je nieuwe vaardigheden vrij of krijgen personages meer gezondheidspunten en bonussen in battles. Wapens hebben net als in het eerste deel verschillende statistieken en kunnen een personage sterker maken. Een nieuwe belangrijke functie in Sparks of Hope zijn de Sparks zelf. Gedurende de game speel je steeds meer Sparks vrij. Die Sparks kun je aan een personage geven waardoor die een speciale nieuwe vaardigheid leert. Met Star Bits en Star Potions kun je een Spark upgraden waardoor bonussen krachtiger worden. Door de upgrades en het geven van Sparks aan personages kun je je team voor iedere situatie aanpassen.

Sparks of Hope gebruikt dezelfde artstijl als het eerste deel. De muziek in het nieuwe deel wordt dit keer naast Grant Kirkhope ook door Yoko Shimomura (Kingdom Hearts en Mario & Luigi) en Gareth Coker (Ori en Immortals: Fenyx Rising) gecomponeerd. Tijdens de recente Ubisoft Forward-presentatie is aangekondigd dat er na launch nieuwe content aan Sparks of Hope toegevoegd wordt. Zo is er ook een DLC met het bekende Ubisoft-personage Rayman aangekondigd.

Met Mario + Rabbids: Sparks of Hope wil Ubisoft duidelijk op ieder mogelijk vlak vernieuwingen uitvoeren aan de Mario + Rabbids: Kingdom Battle-formule. De exploratie wordt uitgebreid, battles lijken meer mogelijkheden te bieden en de upgrades en customization lijken een nóg grotere rol te spelen. De vrijere gameplay binnen de combat zorgt nog steeds voor erg tactisch gevoel, maar zal wellicht een breder publiek aanspreken dan het origineel. Mario + Rabbids: Spark of Hope geeft een vonk met hoop op een grote najaarshit voor Ubisoft.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope komt op 20 oktober 2022 exclusief voor de Switch uit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!
Reacties