Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mario Kart 8 Deluxe - 5 dingen die je moet weten

Groot, groter, grootst.

Er is momenteel nog geen breed aanbod aan games op de Switch, dus Mario Kart 8 Deluxe komt dan ook als geroepen. Het gaat om een uitgebreide port van de Wii U-versie uit 2014, inclusief de twee downloadbare uitbreidingen. Wat kun je naast een audiovisuele poetsbeurt nog meer van de 're-release' verwachten? Je leest het hieronder in de vijf belangrijkste dingen die je moet weten.

Battle Mode op de schop

Nintendo heeft goed naar de kritiek op de halfbakken Battle Mode van de Wii U-versie geluisterd en voert flink wat veranderingen door. Om te beginnen start je niet met drie maar met vijf ballonnen. Het draait daarnaast om zoveel mogelijk punten scoren en het is nog niet gedaan als je geen ballonnen meer hebt. Ook maken de aangepaste tracks weer plaats voor echte arena's, waaronder de herrijzenis van Battle Course 1 uit Super Mario Kart.

Naast de oude vertrouwde Balloon Battle zijn er vier andere modi te spelen. Bob-omb Blast en Shine Thief uit Mario Kart: Double Dash!! maken hun rentree, maar Nintendo heeft ook het stof van Coin Runners uit Mario Kart Wii en Mario Kart 7 geblazen. Nieuw is Renegade Roundup waarin het ene team binnen de tijd met Piranha Plants het andere team moet vangen.

Wel nieuwe personages, geen nieuwe parcoursen

Mario Kart 8 Deluxe is de meest complete Mario Kart-game in de serie. Zo zijn er in totaal 42 personages waaruit je kunt kiezen. Naast iedereen uit Mario Kart 8 en beide DLC zijn zes personages toegevoegd: King Boo, Dry Bones, Bowser Jr., Inkling Boy, Inkling Girl en Gold Mario. Op de gouden versie van 's wereld beroemdste loodgieter na zijn alle personages direct beschikbaar.

Er zijn echter geen nieuwe parcoursen toegevoegd. Toch hoef je je niet te vervelen. Met alle tracks uit Mario Kart 8 en de twee downloadbare uitbreidingen kom je namelijk op een totaal van 48 racebanen uit. Wel zijn er drie nieuwe voertuigen.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Racen tegen AI-tegenstanders is ontzettend vermakelijk, maar het haalt het niet bij tegenstanders van vlees en bloed. Mario kart 8 Deluxe heeft allereerst een local multiplayer. In tv-stijl of tafelstijl kunnen tot vier spelers het in splitscreen tegen elkaar opnemen. In handheldstijl kan dit zelfs tot acht spelers, mits iedereen een eigen Switch en exemplaar van de game heeft.

Ook bevat Nintendo's racegame een online multiplayer. Via het internet nemen twaalf spelers het tegen elkaar op. Het is daarbij mogelijk dat twee spelers op dezelfde Switch spelen. Online racen doe je via de Nintendo Switch Online Service. Die is op dit moment gratis, maar wordt in de herfst van 2017 omgevormd tot een betaalde dienst.

Sturen voor beginners en gevorderden

Nintendo komt in Mario Kart 8 Deluxe beginnende racers tegemoet. Zo is er 'Smart Steering' waarin stuurfouten worden gecorrigeerd en voorkomt de optie dat je voor de zoveelste keer in de afgrond kiepert. Daarnaast is er de optie 'Auto-accelerate' waarbij je automatisch gas geeft en dus alleen rekening met sturen en wapens hoeft te houden. Maar een beetje vent of vrouw zet die stuurhulp natuurlijk uit.

Nintendo lanceert tevens een racestuur speciaal voor de Switch. Daarin bevestig je een van de JoyCon-controllers in de nieuwe accessoire, vergelijkbaar met de Remote-controller voor de Wii. Sturen gaat dankzij de motion controls.

Tweaks

Nintendo heeft hier en daar de puntjes op de i gezet. Zo is de Double Item Box uit Mario Kart: Double Dash!! terug van weggeweest. In tegenstelling tot de Wii U-versie kun je dus niet één maar twee items met je meedragen. Daarnaast zijn er naast alle items uit Mario Kart 8 ook twee 'nieuwe' items: Feather en Boo. Tot slot is er ook een Ultra Mini-Turbo bij het driften en een 200cc-klasse in de Time Trial.

Mario Kart 8 Deluxe is vanaf nu voor de Switch verkrijgbaar. De review lees je snel op de site.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties