Skip to main content

Manchester United klaagt makers van Football Manager aan

Laatste kans op een prijs dit seizoen.

Manchester United klaagt Sega en Sports Interactive aan, de uitgever en ontwikkelaar van de Football Manager-reeks. De voetbalclub claimt dat er een inbreuk op het handelsmerk van de club is.

Volgens het Britse dagblad The Guardian zegt Manchester United dat de clubnaam onrechtmatig 'extensief in de game' gebruikt wordt. Zo is er onder meer een onofficiële versie van het clublogo gebruikt, wat de Premier League-club als inbreuk op het handelsmerk van het embleem ziet.

De advocaat van de Engelse club voegt daaraan toe dat Manchester United een van de meest waardevolle voetbalclubs in de wereld is. Volgens hem moedigen de makers van Football Manager third parties aan om patches te gebruiken en omzeilen ze daarmee het gebruik van licenties. De club loopt daardoor inkomsten mis.

Sega en Sports Interactive reageren door te stellen dat de naam van de club een 'legitieme verwijzing naar Manchester United in een voetbalcontext' is. Die verwijzing zit al sinds 1992 in Football Manager (voorheen Championship Manager) 'zonder enige klachten van de eiser'.

Beide partijen waren virtueel aanwezig bij een voorlopige hoorzitting van de zaak. De uitspraak van de rechter volgt op een later tijdstip.

Read this next