Skip to main content

Man speelt veertig uur lang GTA

Komt in Guinness Book of World Records.

Onder het motto 'gek zijn doet geen pijn' heeft een man uit India, Mumbai veertig uur non-stop Grand Theft Auto 4 zitten spelen. Hij deed dit tussen 4 en 6 september en krijgt daarmee een plaatsje in het Guinness Book of World Records.

Om tien uur in de voormiddag begon de 26-jarige Chirantan Patnaik te spelen, om twee dagen later om twee uur 's nachts pas te stoppen. Een curator was tijdens het hele gebeuren als getuige aanwezig, waardoor hij kon opmaken dat het vorige GTAIV-record van 28 uur non-stop games verbroken was.

"Er zijn nog een heleboel andere spellen die ik uren lang speel," vertelde Chirantan achteraf. "Toch was ik nog nooit serieus begonnen met GTAIV. Ik wist echter dat ik het kon doen nadat ik mijn broer had zien spelen. Ik heb erg veel plezier gehad aan het spel, en het is leuk om er vele uren mee door te brengen". Verder liet de man weten dat het helemaal niet zo vermoeiend was, al had hij zich wel voorbereidt door te gaan joggen en yoga te doen.

Verder kwamen er heel wat tassen koffie en een dieet van dadels bij te pas. Binnenkort gaat Patnaik proberen om 48 uur aan één stuk te gamen. Ons persoonlijk record ligt momenteel vast op vier uur...al zijn we daar niet bepaald trots op. Damn you World of Warcraft!

Read this next