Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Man schrijft programma dat zichzelf games leert spelen

Wordt al snel een prof in Mario.

Een man genaamd Tom Murphy (niet degene die zijn eigen wet heeft uitgevonden) heeft een stuk software geschreven dat een computer in staat stelt om zichzelf (NES) games te leren spelen.

Het programma heeft van Murphy de naam Learnfun & Playfun gekregen en kan na een enkele demonstratie door een menselijke speler zichzelf (langzaamaan) een game leren spelen. De man schreef er een heus paper over en stelde zijn project voor op SIGBOVIK 2013. Onderstaand filmpje vertelt en toont je echter genoeg om het concept achter de software te begrijpen.

Vooral met Mario boekt het programma succes. Na enkele pogingen kunnen de eerste levels zo goed als altijd worden uitgespeeld. Op een bepaald moment begint het zelfs bugs toe te passen om sneller langs de obstakels te komen. Met Pac-Man en Karate Kid gaat het spelen iets minder goed en in Tetris kan de software niet eens één lijntje maken. Desondanks is Learnfun & Playfun een erg indrukwekkend experiment waar hopelijk kan op worden verdergebouwd.

Rond 6:10 eindigt de uitleg en begint de software het spel te spelen.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties