Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Man maakt Azeroth na in Minecraft

De map is downloadbaar, maar allesbehalve klein.

World of Warcraft's wereld, Azeroth, werd al door miljoenen spelers platgelopen. Elke boss wordt dagelijks honderden keren neergelegd, alle quests werden al ontelbaar keer overwonnen en ontwikkelaar Blizzard heeft al miljoenen aan het spel verdiend. Eén fan had echter genoeg van de versie van de wereld die in World of Warcraft toegankelijk is. Of hij kon zijn lidgeld niet meer betalen, dat kan ook. En wat doet een gamer die geen WoW meer speelt en dus veel vrije tijd heeft? Die maakt de wereld uit dat spel gewoon na in Minecraft.

Kalimdor en de Eastern Kingdoms werden volledig nagemaakt door de moedige man (of vrouw?) met username Rumsey. De maps van beide continenten kunnen respectievelijk hier en hier worden bekeken. De map valt volledig te downloaden via het topic op de Minecraft fora, maar let op dat je nog wat plek op je hard schijf hebt, want deze creatie die goed is voor zo'n 68 miljard blokjes is maar liefst 24 Gigabyte groot.

De huidige spelwereld is zo'n 275 vierkante kilometer groot. Rumsey maakte dit wereldwonder der videogames alleen, maar plaatste niet elk blokje handmatig. Hij gebruikte hiervoor een zelfgemaakt programma dat door middel van "Voxelization" de wereld in Minecraft genereerde door middel van de textures uit World of Warcraft te vervangen door één van de blokken uit Notch's game.

Alle grotten en ondergrondse gebieden die je in de MMO kan bezoeken zonder te moeten teleporteren zitten ook in de map verwerkt. Op die manier is Blackrock Mountain bijvoorbeeld wel toegangelijk, maar Blackrock Depths of Molten Core zal je dus (nog) niet in Minecraft kunnen bezoeken.

Upgrades voor de map staan gepland. We denken spontaan aan de gebieden die de vier uitbreidingen toevoegden aan het spel, of verfijningen van bestaande gebieden. Zo wordt er momenteel vooral gewerkt aan Northrend en Outland, maar staan Tol Barad en Lost Isles ook al op het lijstje van te bouwen gebieden. De maker van de map zal deze toevoegingen wel proberen te verspreiden door middel van een soort patch-systeem, zodat we niet steeds een file moeten binnenhalen die groter is dan het originele World of Warcraft.

Afbeeldingen van de overzetten en vergelijkende foto's tussen de MMO en Minecraft kan je hier of hier zien.

Deze uitbreiding mag volgens ons zo in de Minecraft's Hall of Fame komen te staan van krankzinnige, maar epische creaties. Tussen de jongens die Lord of The Rings' Middle-Earth namaakten en die gasten die Bioshock's Rapture een Minecraftbeurt gaven, bijvoorbeeld.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties