Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Makers Amnesia openen teasersite nieuwe game

Horror in de ruimte?

Frictional Games is gestart met de aanloop naar een nieuwe game. Via een teasersite laat het team achter Penumbra en Amnesia: The Dark Descent weten dat er een aankondiging in de pijpleiding zit.

Vooralsnog is op de website slechts een futuristisch ogende laadbalk te zien, die langzaam naar de honderd procent telt. 'Booting system after unexpected shutdown, please stand by...'

Hoewel details schaars zijn, is wel duidelijk dat het naar alle waarschijnlijkheid wederom gaat om een horrorgame. Dat verklapte Frictional Games zelf door eerder dit jaar een vacature uit te zetten voor een programmeur. "We werken aan een supergeheime horrorgame, waarbij we meenemen wat we van Amnesia hebben geleerd," zo was daar te lezen.

Op Eurogamer Benelux lees je de Amnesia: A Machine for Pigs review van Bruce. Het vervolg op Amnesia: The Dark Descent is in samenwerkng met Frictional gemaakt, maar is vooral het kindje van Dear Esther-ontwikkelaar The Chinese Room.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties