Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Maker van ICO wil graag FPS ontwikkelen

Half-Life serie is de grote inspiratie.

Fumito Ueda werkt momenteel hard aan The Last Guardian, een exclusieve titel voor de PlayStation 3, maar dat wilt niet zeggen dat de man geen andere ideeën in zijn hoofd heeft zitten. Terwijl zijn twee vorige spellen, met name ICO en Shadow of the Colossus, vooral draaiden rond sfeer en het losmaken van emotie, lijkt de ontwikkelaar nu zin te hebben in het verkennen van een ander genre.

"Ik heb zin om een first person shooter te maken," laat Ueda weten. Blijkbaar heeft de man veel respect voor de Half Life reeks van ontwikkelaar Valve. "Meestal moet je bepaalde beperkingen in een spel stoppen wanneer je een verhaal uit de doeken wilt doen, maar de manier waarop de mensen bij Valve dit hebben opgelost is werkelijk iets waar ik plezier in had om te aanschouwen".

Ueda gaat verder door te zeggen dat hij bij FPS-games geen fan is van non-interactieve tussenfilmpjes. Liever zou hij een manier willen ontdekken waarbij dat soort momenten minder statisch aanvoelen. Of we ooit een shooters van de hand van Fumito Ueda zullen mogen aanschouwen blijft natuurlijk de vraag, al zijn we al blij dat het verschijnen van The Last Guardian steeds dichterbij komt.

Reacties