Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Maker The Walking Dead franchise heeft hoop voor FPS Survival Instinct

Ook al is hij er nauwelijks bij betrokken.

Bedenker en maker van de The Walking Dead franchise, Robert Kirkman, heeft goede hoop voor Activision's The Walking Dead: Survival Instinct. Dat laat hij weten in een interview met GameInformer over zijn betrokkenheid bij de videogames rond zijn franchise.

"Ik heb ooit gezegd dat het dom zou zijn om een first-person shooter te maken rond The Walking Dead aangezien er veel competitie is op dat gebied. Je zal altijd vergeleken worden met Left 4 Dead, dus waarom zou je er aan beginnen?," vertelde Kirkman. "Maar dat citaat heeft AMC waarschijnlijk niet gelezen."

Activision heeft de rechten van AMC overgekocht. The Walking Dead: Survival Instinct is een first-person shooter prequel op de televisieserie, dus niet de comic, met de broertjes Daryl en Merle Dixon in de hoofdrol. Volgens Kirkman zit hier de aantrekkingskracht van de game.

Kirkman: "Deze twee personages bestaan niet in de comic, maar zijn erg populair in de televisieserie. Omdat je met deze personages kan spelen en meer over ze te weten komt kan de game nog best de moeite waard zijn."

Kirkman is slechts een beetje bij het ontwikkelingsproces betrokken. "Ik weet dat de game bestaat, ik zie zo nu en dan dingen. Ik zie dat Activision hard werkt om een coole The Walking Dead game te maken," vertelde hij. Bij de reeks The Walking Dead games van Telltale is hij meer betrokken, aangezien deze gebaseerd zijn op de comic. Daardoor heeft hij meer controle over wat er met zijn franchise gedaan wordt dan bij de keuzes die AMC maakt.

The Walking Dead: Survival Instinct verschijnt volgend jaar voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Voor The Walking Dead fans is het volledige interview van GameInformer overigens zeker de moeite waard.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties