Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Maker Braid toonde nieuwe game op PAX

The Witness was voor het eerst speelbaar.

Braid zorgde er voor een groot deel voor dat indygames niet langer gezien werden als een ver-van-mijn-bed show, en eindelijk de aandacht kregen die ze al jaren verdienden. Ondertussen is de markt voor de downloadable games zowat ontploft en zien we regelmatig nieuwe pareltjes opduiken, maar het was toch vooral wachten op het nieuwe project van de man achter Braid, met name Jonathan Blow. We wisten al een tijdje dat zijn nieuwe project door het leven zou gaan als The Witness, en blijkbaar was het spel op de afgelopen PAX-beurs in Seattle reeds speelbaar!

Blow had er echter voor gekozen om The Witness ergens weggedoken op de beursvloer te plaatsen, om op die manier lange wachtrijen te voorkomen. "Op een show waar iedereen de aandacht van bezoekers tracht te trekken wou ik eerder iets subtiel doen. Ik wou mensen verrassen met The Witness, en als ze het spel toevallig zagen en de beslissing maakten om op onderzoek te gaan, dat je dan iets onverwachts op je bord zou krijgen," aldus Blow.

De mensen die The Witness wel ontdekt hebben op PAX waren volgens Blow erg enthousiast. "Gelukkig werkte het spel erg goed - ongeacht het feit dat de graphics nog een poetsbeurt moesten krijgen," zei Blow. "Mensen hadden de neiging om erg lang te spelen, en ze vertelden me dat ze onder de indruk waren van wat ze speelden."

Maar wat is The Witness nu precies? Wel, het ziet ernaar uit dat we een Myst-achtige game mogen verwachten vol met prachtige omgevingen waarin je puzzels op moet lossen. "Het is duidelijk dat dit spel gemaakt is voor de mensen met geduld, en een oog voor detail," wou Blow er nog even aan toevoegen.

The Witness zal in de loop van volgend jaar beschikbaar zijn, en dat via PSN, XBLA en digitale kanalen op het internet.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties