Skip to main content

Magie kent verschillende skills in Dark Souls 3

You're a wizard, Harry.

In Dark Souls 3 verandert je magiegebruik aan de hand van verschillende vaardigheden.

In de game activeer je spreuken met de L1/LB-knop. Je magische aanval verbruikt een hoeveelheid mana van de blauwe MP balk. Houd je de L2/LT-knop ingedrukt, dan laadt een krachtigere variant van de spreuk op. Deze aanval kost ook iets meer mana.

Eerder werd bekend dat in Dark Souls 3 wapens Sword Fighting Arts hebben. Inmiddels noemt From Software deze simpelweg 'vaardigheden'. De studio voegt hiermee meer gevechtsopties toe om het derde deel tactischer te maken. Nu bekend is dat magie deze opties ook kent, heb je als magiër of cleric eenzelfde tactische keuze.

Het gebruik van een MP (mana of magic points) balk is een unicum voor de Dark Souls-serie. In de vorige twee games had je geen MP, maar een beperkt aantal keer dat je je magie kon gebruiken. In Demon's Souls besteedde je wel MP aan magische spreuken.

Het Britse Eurogamer had een hands-on sessie van Dark Souls 3 op de Tokyo Game Show en vertelt dat "het magiesysteem doet denken aan Demon's Souls."

Dark Souls 3 komt in april 2016 uit. Je kan de game in oktober spelen als onderdeel van de Dark Souls 3 netwerktest op de PlayStation 4.

Lees in onze Dark Souls 3 preview alles wat we over de game weten.

Meer over Dark Souls 3 weten? Raadpleeg dan onze Dark Souls 3 walkthrough en Dark Souls 3 tips.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Read this next