Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mafia 3 - 5 dingen die je moet weten

Boksen in de Bayou.

Het toneel van Mafia 3 is New Bordeaux, een bruisende stad in het zuiden van de Verenigde Staten. En dat komt niet alleen door de extravagante feesten in de Franse wijk. Seks, drugs, afpersing en zwendel zijn er de orde van de dag, met de Italiaanse maffia die de plak zwaait. Maar als het aan Lincoln Clay ligt, duurt dat niet lang meer. Hier zijn vijf dingen die je over Mafia 3 moet weten.

Lincoln Clay, de Vietnamveteraan

Lincoln is geen traditionele gangster, maar een oorlogsveteraan die net uit Vietnam terug is. Dat betekent ook dat hij uitzonderlijk goed getraind is in gevechtstactieken, of hij nu 'guns blazing' het gevecht aangaat of slinks infiltreert. Een robuust dekkingssysteem moet ervoor zorgen dat je tijdens vuurgevechten overal achter kunt schuilen. Als er geen geweren beschikbaar zijn, gebruik je een mes of Lincolns blote vuisten. Daarmee voer je 'Brutal kills' uit en als andere vijanden dat zien, raken ze van slag.

Je kunt ook je manschappen de opdracht geven om telefoonlijnen door te snijden, voor een afleiding te zorgen of in munitie te voorzien. Bovendien is Lincoln gespecialiseerd in psychologische oorlogvoering. Daarom heeft hij ook een voodoo-pop tot zijn beschikking, om in te spelen op de angsten van de maffiosi in de omgeving. Met dat uitgebreide arsenaal geeft ontwikkelaar Hangar 13 je alle vrijheid om situaties aan te pakken zoals je dat zelf wilt.

Ga verder naar het volgende Mafia 3 feit.

Over de auteur

Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties