Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MachineGames: 'Wolfenstein 2 is ons beste verhaal ooit'

Meer over het verhaal, de setting en de personages.

Ontwikkelaar MachineGames vertelt in een nieuwe video voor Wolfenstein 2: The New Colossus meer over het verhaal in de game.

De game ruilt Europa in voor de Verenigde Staten, waar de Nazi's nu de dienst uitmaken. "Het is voor de speler erg interessant om een land waar alles om vrijheid draait onder een fascistisch bewind te zien", aldus de MachineGames.

Hoofdpersonage B.J. Blazkowicz is een opstand aan het organiseren. Daarvoor probeert hij verschillende verzetsgroepen te werven. Vrijwel de gehele cast uit Wolfenstein: The New Order keert terug om B.J. daarbij te helpen.

MachineGames benadrukt verder dat je het eerste deel niet gespeeld hoeft te hebben om de verhaallijn van het tweede deel te kunnen volgen. Daarnaast is de studio overtuigd dat dit het 'beste verhaal' is dat dat ontwikkelaar ooit heeft geschreven.

Tijdens de E3 2017 is Wolfenstein 2: The New Colossus officieel onthuld. Ons overzicht met E3 2017 info vind je op de site.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties