Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Luigi's Mansion 3 - Land-goed op weg

Geestig spelletje.

Tijdens het Nintendo post-E3 evenement was het mogelijk om Luigi's Mansion 3 aan de tand te voelen. In de vijftien minuten durende presentatie werd het wel duidelijk dat Luigi's nieuwste avontuur gevarieerder dan ooit wordt, dankzij nieuwe omgevingen en vaardigheden om mee te spelen.

Bekijk op YouTube

Luigi wordt samen met Mario en zijn vrienden uitgenodigd voor een luxueuze vakantie in een hotel, maar al snel blijkt dat een valstrik van King Boo. Iedereen behalve Luigi wordt ontvoerd door geesten en het is aan jou om ze te redden. Bewapend met een zaklamp en de nieuwste versie van de Poltergust doorzoekt Luigi alle verdiepingen van het spookhotel, die elk hun eigen thema hebben. Hoewel de demo alleen de eerste verdieping bevatte, zorgen de verschillende visuele thema's er wel voor dat de game veel diverser dan zijn voorgangers is.

Je moet nog altijd je zaklamp gebruiken om een spook te verdoven, om hem vervolgens met de Poltergust op te slurpen. Maar Luigi's bijzondere stofzuiger heeft ditmaal meer snufjes. Tijdens het stofzuigen kun je een spook zo verzwakken dat je hem door de ruimte kunt smijten, en daarmee zelfs tegen andere spoken ramt. Op die manier verweert Luigi's zich beter tegen meerdere dreigingen. Luigi heeft ook een zogenoemd 'plopperschot', waarmee hij een ontstopper afschiet. Door die ontstopper vervolgens weer op te zuigen kun je spoken ontdoen van een schild, die ze gebruiken om zichzelf tegen de zaklamp te beschermen. Bovendien gebruik je de plopper ook om zwakke muren te breken en op die manier puzzels op te lossen.

De grootste toevoeging aan het arsenaal is Gooigi, een kloon van Luigi die van groen slijm gemaakt is. Deze dubbelganger kan gaan waar Luigi niet kan komen, bijvoorbeeld door de spijlen van een kooi of over vlijmscherpe punten. Gooigi is dus de perfecte partner om puzzels op te lossen, aangezien belangrijke schakelaars of items zich vaak achter deze valstrikken bevinden. Gooigi heeft verder exact hetzelfde wapenarsenaal ter beschikking, maar zijn zaklamp heeft de mogelijkheid om verborgen voorwerpen en deuren te vinden. Deze nieuwe toevoeging brengt enorm veel variatie naar de traditionele gameplay van Luigi's Mansion, zeker aangezien Gooigi door een tweede speler te besturen is.

De verschillende verdiepingen van het hotel zijn elk in een andere stijl, waardoor het team ruim baan krijgt om van elk level iets bijzonders te maken. Het level in de demo heeft een middeleeuws jasje en toont kamers vol detail en kleine visuele grapjes. Het blijft je dan ook motiveren om elke kamer goed te doorzoeken, want de kleine details in het ontwerp zijn soms net zo belonend als de vele verborgen voorwerpen die rondom het hotel zijn verstopt. Daarnaast kun je ook op een flinke dosis slapstick humor rekenen, aangezien de spoken niet vies zijn van een potje kattenkwaad. Het charmeoffensief van Luigi's Mansion 3 is haast net zo'n grote trekpleister als de gameplay zelf.

De demo toonde geen multiplayermodi of andere omgevingen buiten de eerste verdieping, maar toch maakt Luigi's Mansion 3 een zeer goede eerste indruk. De nieuwe vaardigheden van de groene bangerik zijn meer dan welkom, Gooigi belooft evengoed een hoop verandering en de verschillende thema's per verdieping zorgen voor de nodige visuele afwisseling. Wanneer Luigi's Mansion 3 exact uit komt is nog niet bekend, maar naar verwachting krijg je dit jaar nog de kans om met knikkende knieën naar je vrienden te zoeken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Luigi's Mansion 3

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.
Reacties