Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Luftrausers gekopieerd

Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer ziet wederom een kopie van haar werk verschijnen.

De in Utrecht gevestigde studio Vlambeer heeft wederom te maken met een kopie van haar werk. Ditmaal wordt hun aankomende spel Luftrausers vrijwel een op een gekopieerd en verkocht in de App Store. In de iOS winkel staat namelijk het spel Skyfar (ontwikkeld door RubiqLab) dat ongekende gelijkenissen toont met Luftrauser.

Rami Ismail, een van de twee oprichters van Vlambeer, zat in de trein toen hij het nieuws hoorde. Hij tweette "God, niet dit weer." Het is namelijk niet de eerste keer dat kopieën verschijnen van Vlambeers werk. Vlambeer brengt haar spellen vaak gratis uit als browsergames. Daarna werkt de studio aan een verder ontwikkelde versie die ze te koop aanbiedt. De aftreksels van Vlambeers spellen verschijnen nadat de gratis browsergames uitkomen. Eerder kregen Vlambeers Super Crate Box en Ridiculous Fishing kopieën in de vorm van, respectievelijk, Insane Zombie Carnage en Ninja Fishing. Tijdens de perikelen met de klopie van Ridiculous Fishing stond de studio op het punt te stoppen. Ismail laat weten dat Vlambeer contact heeft gezocht met Apple en Google om te vragen of zij de situatie kunnen verhelpen.

Luftrausers komt deze lente uit op Linux, Mac, pc, PlayStation 3 en PlayStation Vita. De studio meent dat de PS Vita-versie het meest interessant is om Luftrausers onderweg te spelen. Hieronder zijn de trailers van Luftrausers en haar kopie SkyFar (met de ondertitel "War is my Distiny {sic}"). Wat denken jullie: is dit onacceptabel of is dit het risico dat een onafhankelijke ontwikkelaar als Vlambeer loopt door haar spellen eerst gratis aan te bieden?

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties