Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lucasfilm: 'verwijderen Star Wars Battlefront 2 microtransacties was goede zet'

'Star Wars draait om de fans.'

Filmstudio Lucasfilm heeft in een statement aan de Amerikaanse krant de Washington Post gereageerd op de ophef rondom de microtransacties in Star Wars Battlefront 2.

In het statement geeft de studio aan dat 'Star Wars altijd om de fans draait'. Lucasfilm steunt daarom het besluit van uitgever Electronic Arts om de Star Wars Battlefront 2 microtransacties tijdelijk uit te schakelen. Volgens Lucasfilm moet er naar zorgen van fans worden geluisterd.

The Washington Post gaat ook verder in op het besluit om de microtransacties tijdelijk te deactiveren. Zo meldt de krant dat Disney-topman Jimmy Pitaro een telefonisch gesprek met EA-baas Andrew Wilson heeft gevoerd over de controverse rondom Star Wars Battlefront 2.

Bekijk op YouTube

Disney is ongetwijfeld niet blij negatieve kritiek op Star Wars Battlefront 2. De eigenaar van Lucasfilm brengt immers volgende maand een nieuwe Star Wars-film uit. De kans is echter klein dat dit debacle de populariteit van Star Wars op zowel de korte als lange termijn schaadt.

Star Wars Battlefront 2 was de afgelopen tijd veelvuldig negatief in het nieuws. Zo duurde het aanvankelijk tot 40 uur om Darth Vader in Star Wars Battlefront 2 te ontgrendelen. Ook doen zowel de Nederlandse en Belgische kansspelcommisie onderzoek naar loot boxes in de game.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Star Wars Battlefront II

PS2, Xbox, PSP, PC

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.
Reacties