Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lucas Pope wil Papers, Please op PlayStation Vita

Bedenker twijfelt aan wie de Vita-versie te geven.

Lucas Pope wil zijn Papers, Please graag op PlayStation Vita zien verschijnen. Hij weet echter nog niet of hij de ontwikkeling uit handen geeft of zelf aan de slag gaat. Pope is immers de enige die de brontekst van de game kent.

In een interview met VG247 vertelt Pope: "Tot nu toe ben ik de enige die met de brontekst heeft gewerkt of met eender wat dat betrekking heeft tot de game. Zie het als een probleem met controle."

Pope heeft al vele aanvragen gekregen om de codes over te dragen en zo een handheldversie op punt te laten stellen. Desondanks wil hij het voor het plezier en omdat hij een controlefreak is zelf doen. "Ik wil een Vita-versie maken, maar het is zo dat er heel wat interessante uitdagingen omtrent de interface zijn om het op de Vita goed te laten draaien: een veel kleiner scherm, veel kleinere targets. Die dingen interesseren mij om uit te zoeken hoe je het op een Vita in orde kan brengen."

In Papers, Please speel je een douanebeambte die paspoorten moet controleren aan de grens van het fictieve Arstotzka. Die staat vertoont gelijkenissen met vroegere communistische landen. Vorig jaar verscheen Papers, Please voor Mac en pc, vorige maand nog voor Linux.

Getagged als
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties