Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lucas Pope kondigt The Return of the Obra Dinn aan

Nieuwe game van maker Papers, Please.

Indie-ontwikkelaar Lucas Pope kondigt zijn nieuwe game The Return of the Obra Dinn aan. De game is een first-person mysterie op een Oost-Indisch handelsschip in 1808. De visuele stijl is geïnspireerd door oude Mac games in zwart-wit.

"Dit wordt een compleet andere game dan alles wat ik eerder al heb gedaan," zegt Pope op een online forum. "Ik wil experimenteren met het vertellen van een verhaal en enkele technische mogelijkheden. Op dit moment heb ik een ruw idee voor het verhaal."

"Ik hoop een intrigerend verhaal te vertellen met spanning en twists binnen de beperkte ruimte van een oud handelsschip," gaat Pope verder. "Het wordt geen typische structuur waarbij je alle voorwerpen moet verzamelen en naar aanwijzingen moet zoeken." Pope zegt ook dat er een cool gameplay element aanwezig is, maar geeft geen verdere details. Hij schat dat de ontwikkeling ongeveer een half jaar in beslag neemt.

Pope staat bekend als maker van de indie-game Papers, Please. Onlangs vertelde hij nog dat hij een versie van die game wil op de PlayStation Vita.

Over de auteur

Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties