Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lost Planet 3-studio Spark Unlimited sluit de deuren

Na elf jaar te hebben bestaan.

De Amerikaanse ontwikkelstudio Spark Unlimited sluit de deuren. De werknemers zijn ontslagen en de eigendommen worden geveild. Het team is onder meer verantwoordelijk voor Lost Planet 3 en Yaiba: Ninja Gaiden Z.

Spark Unlimited ontwikkelde daarnaast ook Legendary, Turning Point: Fall of Liberty en Call of Duty: Finest Hour. Er werd gewerkt aan een nieuwe free-to-play game, maar die wordt nu niet meer afgemaakt.

De studio heeft elf jaar bestaan. Leidinggevenden zijn opgestapt om binnen andere industrieën hun horizon te verbreden. Een deel van de medewerkers blijft samen games ontwikkelen, maar niet onder de naam Spark Unlimited.

Overigens betekent de sluiting niet per se het einde van de Lost Planet-reeks. De rechten daarvan zijn in handen van Capcom.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties