Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lords of the Fallen 2 krijgt nieuwe producent en andere koers

Meer focus op verhaal.

De Poolse uitgever CI Games heeft producent Tomasz Gop van Lords of the Fallen 2 afgehaald. De ontwikkeling wordt doorgezet onder leiding van iemand anders, omdat CI Games een nieuwe richting met de game op wil (via Eurogamer Polen).

CI Games zegt dat er dit keer een groter publiek moet worden aangesproken. Daarom is er in Lords of the Fallen 2 een grotere focus op het verhaal. Een 'robuust vechtsysteem' hoort er ook bij, om een 'frisse RPG' neer te zetten.

Gop overzag eerder de ontwikkeling van de eerste Lords of the Fallen. De producent laat in een reactie aan Eurogamer weten hij al enkele dagen nadacht over opstappen en dat het slechts nog een kwestie van de juiste communicatie naar de buitenwereld was. Hij hoopt in de toekomst zijn ervaring in te kunnen zetten bij andere AAA-projecten.

Naast het vertrek van Gop werd eerder al bekend dat Lords of the Fallen-ontwikkelaar Deck 13 niet aan dit vervolg werkt. Die studio werkt aan The Surge, een sciencefiction RPG die op de Gamescom-beurs wordt onthuld.

De releasedatum van Lords of the Fallen 2 ligt in 2017.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties