Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Lord of the Rings: Gollum aangekondigd voor PS5 en Xbox X Series

My precious.

The Lord of the Rings: Gollum wordt naast de pc ook op de PlayStation 5 en Xbox Series X uitgebracht. Dat heeft de ontwikkelaar Daedalic Entertainment in Edge Magazine laten weten.

De game met in de hoofdrol Gollum (Sméagol) werd in maart 2019 aangekondigd, maar sindsdien is er geen informatie over de action-adventure verschenen. Naast de aankondiging van de next-gen platforms doet de studio in de nieuwste editie van het tijdschrift echter nog meer uit de doeken.

Zo zegt senior producer Kai Fiebig dat Gollum er in de game niet hetzelfde als in de films uitziet. Art director Mathias Fischer verklaart dat in Tolkiens boeken geen lengte of andere referenties van het personage gegeven worden. Ook de Nazgûl krijgen een andere look dan in de films.

Verder is in het magazine te lezen dat de gameplay vooral om stealth met de nodige klim- en platformelementen draait. Het interne conflict tussen Sméagol en Gollum leidt daarbij soms tot keuzemogelijkheden die invloed op het verloop van het verhaal hebben.

Daedalic Entertainment heeft een langdurige partnerschap met Middle-earth Enterprises, het bedrijf dat over de rechten van Tolkiens boeken gaat. The Lord of the Rings: Gollum is de eerste game en wordt in 2021 verwacht.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties