Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Loon van Activision Blizzard CEO Bobby Kotick gehalveerd

net als zijn eventuele bonussen.

Robert 'Bobby' Kotick blijft ook de komende twee jaar de topman bij Activision Blizzard. Kotick verlengde onlangs zijn managementovereenkomst. Hij zal de komende jaren wel voor de helft van zijn huidige loon werken. Ook eventuele prestatiegerichte bonussen worden gehalveerd.

Honger zal Kotick waarschijnlijk niet lijden. Ook na de loonsverlaging heeft hij immers nog steeds recht op een jaarsalaris van 875.000 dollar. Via bonussen kan daar jaarlijks nog eens 1,75 miljoen dollar bijkomen. Volgens Activision Blizzard ligt het nieuwe loon 'meer in lijn met de feedback van de aandeelhouders en trends in de markt'.

Vermoedelijk is de loonsverlaging echter ook een reactie op de vele kritiek die Activision Blizzard de afgelopen jaren te verduren kreeg. Zo kondigde Kotick in 2019 aan dat Activision Blizzard na een recordjaar toch honderden medewerkers zou ontslaan. Eerder dit jaar werden nog eens 50 eSports-medewerkers ontslagen als gevolg van de coronacrisis.

Afgelopen maand raakte echter ook bekend dat Kotick ondanks die besparingen toch recht had op een bonus van 200 miljoen dollar. Vermoedelijk reageert Activision Blizzard met de loonsverlaging dan ook op de vele kritiek die door de aandeelhouders werd geuit op die hoge bonus.

Read this next