Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lokalisatie Final Fantasy Type-0 nog steeds in de planning

Maar wanneer?

Er zijn nog steeds plannen om Final Fantasy Type-0 in Amerika en Europa uit te geven. Dat heeft Hajime Tabata van Square-Enix bekend gemaakt in een interview met Gamespot.

"Dankzij marketing redenen zijn we met een schone lei begonnen met onze planning," aldus Tabata. "We willen deze titel graag naar Amerikaanse en Europeese fans brengen, dus als een gelegenheid zich voordoet die de doorslag geeft, dan zijn we bereid direct tot actie over te gaan."

Final Fantasy Type-O verscheen een jaar geleden voor de PSP in Japan. Omdat de PSP langzaam maar zeker uit de retail verdwijnt, lijkt het aannemelijk dat Square Enix besluit de game voor de Westerse release naar de Vita te porten. Type-O, die eerder als Final Fantasy Agito XIII door het leven ging, is onderdeel van de Fabula Nova Crystallis reeks, waar Final Fantasy XIII en Final Fantasy Versus XIII ook deel van uitmaken.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties