Skip to main content

Logitech G Pro X2 Lightspeed review – Een uitstekend allrounder

Bedoeld voor e-sports, ideaal voor iedereen.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
Met mooi design, geweldig comfort en uitstekende audio is dit een uitstekende allrounder - zowel voor e-sports als algemeen gebruik.

De Logitech G Pro X2 Lightspeed review van Yvo bekijkt of deze koptelefoon zijn beloftes waarmaakt.

Hardwareproducent Logitech windt er voor diens G Pro-serie geen doekjes om. De filosofie is om producten af te leveren die competitieve spelers een concreet voordeel in wedstrijdjes kunnen geven. “Hoor elke voetstap, actie en pin die uit een handgranaat wordt getrokken”, zo verhaalt Logitech zelf, en dat met uitzonderlijk comfort. De Logitech G Pro X2 Lightspeed maakt die grote beloftes ook echt waar.

Het visuele design van de Logitech G Pro X2 Lightspeed is erg minimalistisch - waardoor het zich meteen al onderscheidt van de vaak decadente concurrentie. Het reviewexemplaar was matwit, met enkele subtiele ‘stalen’ details - maar je kunt deze koptelefoon ook in geheel matzwart kopen. Er is geen RGB-meuk. Het feit dat je de ‘mic boom’ kunt loskoppelen, zorgt er ten slotte voor dat je deze koptelefoon ook zonder gêne in het openbaar kunt dragen.

Logitech G Pro X2 Lightspeed review - Een overzicht van de featuresBekijk op YouTube

Het comfort van de Logitech G Pro X2 Lightspeed is subliem. Met 345 gram is deze X2 iets lichter (40 gram) dan de voorganger, al blijft hij relatief zwaar. De oorkussens zijn van imitatieleer gemaakt en bevatten traagschuim. Hoewel ik persoonlijk zweetoren krijg bij imitatieleer, vond ik dit desalniettemin een aangenaam apparaat. De hoofdband is ook ergonoom, eenvoudig te verstellen, en oefent weinig druk uit op je hoofd. Een bijzonder fijne ‘touch’ ten slotte is dat je de oorkussens ook een kwartslag kunt draaien om de koptelefoon prettig in je nek te dragen. De balans tussen robuust en comfortabel zit perfect.

De Lightspeed-technologie van Logitech heeft al langer zijn merites bewezen en levert opnieuw goed werk bij de Logitech G Pro X2 Lightspeed. Je verbindt de koptelefoon met een apparaat via een USB-adapter voor een low-latency 2.4 GHz-verbinding. Daarnaast is er ook Bluetooth aanwezig voor compatibiliteit met een breed gala aan apparaten zoals smartphones, tv’s en meer. En als kers op de taart kun je de headset ook met een 3.5mm-kabel met een apparaat verbinden. De draadloze verbinding heeft een bereik van maar liefst 30 meter zodat je naar de koelkast kunt lopen en het gesprek gaande houdt - al merkte ik wel dat zelfs zo’n sterk signaal niet tegen mijn betonnen muren was opgewassen. Tot slot heb je 50 uur batterij. Niets te vrezen dus: dit is een schoolvoorbeeld van een draadloze koptelefoon.

Logitech G Pro X2 Lightspeed review - Subliem comfort

Een koptelefoon is maar zo goed als zijn geluid en ook op dat vlak zit het snor met de Logitech G Pro X2 Lightspeed. De drivers zijn uit grafeen gemaakt, een licht en stijf materiaal. Volgens Logitech zorgt dat voor een zeer accurate audioweergave en reproductie van geluidsgolven, die onzuiverheden voorkomen. Voor gaming maakt de X2 Lightspeed daarmee zijn nut voor e-sporters waar, want in games is het effectief mogelijk om de locatie van tegenstanders goed waar te nemen. Ook naar muziek luisteren is aangenaam, want zowel de vocalen als diepe bassen komen goed naar voren.

Logitech G Pro X2 Lightspeed review - Qua looks houdt Logitech het simpel maar stijlvol

De microfoon van de Logitech G Pro X2 Lightspeed is degelijk, maar niet bovengemiddeld. Gefilterd door de microfoon klonk mijn stem ogenschijnlijk zwaarder en zwoeler dan die normaal gezien is – een tikkeltje onnatuurlijk dus. Voor echt goed geluid doe je er beter aan om een losse, professionele microfoon te kopen. Nochtans is het gebruiksgemak wel erg goed. De loskoppelbare microfoon-boom kwam al kort aan bod, maar de hengel is ook buigbaar en er is een aparte muteknop. Goed en gemakkelijk genoeg om je in het heetst van de strijd bij te staan.

De Logitech G Pro X2 Lightspeed is simpelweg een uitstekende allrounder. Het visuele design is mooi en simpel – en vooral ook bruikbaar in het openbaar. Qua comfort is de headset subliem, terwijl de klank zowel voor gaming als muziek perfect is. Ook al is de microfoon geen uitblinker, toch laat het je nooit in de steek. Dat geldt dubbel en dik voor de Lightspeed-verbinding. Zo hoort het.

Read this next