Skip to main content

Logitech G Pro X Superlight 2 review - Zoek de verschillen

Een stille sequel.

Een degelijke muis, met echter te weinig verschillen tegenover het vorige model om de nieuwprijs te rechtvaardigen.

De Logitech G Pro X Superlight 2 review van Carl kijkt of de HERO 2 Sensor, Dynamic Spot Edge Detection en batterijduur van 95 uur overtuigen.

‘Groter en beter’ is het credo van menig sequel. Voor de Logitech G Pro X Superlight 2 gaat hardwareproducent Logitech echter voor een genuanceerdere aanpak. De ultralichte muis krijgt enkele heel subtiele aanpassingen die het eindproduct weliswaar beter maken, maar een groot verschil is het niet.

De Logitech G Pro-lijn is expliciet ontworpen voor e-sports en dat merk je. Alles rond de Logitech G Pro X Superlight 2 staat in het teken van licht gewicht en betrouwbaarheid. Met amper 60 gram (nog eens drie gram lichter dan voorheen) is dit dan ook een van de lichtste (zij het niet de allerlichtste) muis op de markt. Je hand versmelt haast met je bewegingen in de game, en dat is een heerlijk gevoel.

Logitech G Pro X Superlight 2 review - 60 gram en de HERO 2 sensor zijn een ideale combinatie

Je kunt er daarbij op rekenen dat de Logitech G Pro X Superlight 2 zelfs in de uitdagendste omstandigheden uitstekend presteert dankzij de HERO 2 Sensor. Logitech zet namelijk in op de nieuwe Dynamic Spot Edge Detection-technologie, die volgens het bedrijf zelfs bij extremere lift-offafstanden accuraat blijft werken en tracken. De Logitech G Hub-app is ook aangepast zodat de ‘dots per inch’ (DPI) voor zowel de X- als Y-axis tot in detail aangepast kan worden. Opnieuw ideaal voor e-sportsatleten voor wie zelfs de kleinste muisbeweging het verschil kan maken.

De Logitech G Pro X Superlight 2 maakt nu gebruik van ‘optical-mechanical switches’ onder de knoppen. Die moeten voor meer betrouwbaarheid moeten zorgen. Persoonlijk miste ik geen enkele klik en evenmin klikte ik per ongeluk. Het aangenaamste element is echter de gewijzigde feel van de switches tegenover de voorganger. Zo heeft de linkermuisknop nu een iets diepere klank met iets meer bas. Bovendien voelt klikken ook meer tactiel aan.

Logitech G Pro X Superlight 2 review - De editie in Magenta is visueel aantrekkelijk

Qua knoppen valt er goed en slecht nieuws te melden. Naast je twee belangrijkste knoppen zitten er op de linkerkant van de Logitech G Pro X Superlight 2 twee extra knoppen. Ideaal om in het heetst van de strijd te kunnen herladen zonder WASD los te laten. Door een subtiele kromming raak je hier steeds gemakkelijk bij. Voorts ontbreekt het de Pro X Superlight 2 echter aan andere knoppen of opmerkelijke functies. Alles staat in het teken van een laag gewicht. Wees er dus zeker van dat het die afweging voor jou waard is.

Het scrollwiel blijkt bovendien een achteruitgang vergeleken met het vorige model. De scroll is nu te soepel, terwijl het vorige model net een bijzonder aangenaam scrollwiel had waarbij je heerlijke feedback kreeg. Zo kon je zelfs geblinddoekt voelen hoe ver je aan het scrollen was. Nu is het veel moeilijker om te voelen waar je precies in een tekst zit. Een stap achteruit dus.

De batterijduur van de Logitech G Pro X Superlight 2 is echter wel verbeterd. Met een gemiddelde batterijduur van 95 uur is dit immers maar liefst 25 uur langer dan de vorige versie. Dat komt doordat de batterij enkel verbruikt wordt wanneer de muis aangeklikt wordt. Die innovatie is niet enkel voor betrouwbaarheid op het e-sportsslagveld belangrijk, maar ook voor het algemene gebruiksgemak. Je plezier hoeft nooit op te houden.

Logitech G Pro X Superlight 2 review - Met een batterijduur van 95 uur kun je flink wat potjes gamen

Tot slot is een van de meer opvallende en nuttige verschillen tegenover de vorige editie de oplaadingang. De vorige versie van de Pro X Superlight had namelijk een erg bizarre oplaadpoort die ervoor zorgde dat je enkel de kabel van Logitech zelf kon gebruiken om het apparaat op te laden. Daar komt nu gelukkig verandering in. De oplaadpoort is namelijk een gewone, universele USB-C.

De Logitech G Pro X Superlight 2 is een zeer degelijke muis, met een ultralaag gewicht en betrouwbaarheid die vooral voor e-sporters bijzonder begeerlijk zijn. De switches zorgen voor een heerlijk en accuraat klikgevoel en de batterijduur van 95 uur is simpelweg indrukwekkend. Het scrollwiel voelt dan weer als een stap achteruit ten opzichte van de eerste Superlight, en in het algemeen blijft deze muis erg beperkt qua features. Een laag gewicht en betrouwbaarheid boven alles - daar is niks mis mee, maar tegelijk is deze sequel daardoor een bijzonder bescheiden stap vooruit.

Read this next