Skip to main content

Locaties van alle Feeënbronnen in Zelda Tears of the Kingdom

Een serenade voor alle Grote Feeën.

A group of musicians surround a large, spiky plant bud which is where a Great Fairy will spring from in Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Zelda: Tears of the Kingdom brengt opnieuw de Feeënbronnen terug, ze zijn verspreid over Hyrule, en het is jouw taak om ze op te sporen en vrij te spelen.

Ook deze keer kun je met de Grote Feeën jouw pantsers upgraden, maar in tegenstelling tot in Breath of the Wild kost het je meer dan Rupees om ze vrij te spelen.

In de gids over de Feeënbronnen, geven we je een overzicht van alle Grote Fee-locaties, en instructies over hoe je elke Grote Fee vrijspeelt.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Alle Grote Fee locaties

Op deze kaart vind je een overzicht van de vier Grote Fee-locaties in Zelda: Tears of the Kingdom:

Een overzicht van alle Grote Fee-locaties.

Hieronder vind je uitgebreide informatie over elk van de Grote Fee-locaties, evenals hoe je elke Grote Fee vrijspeelt...

De eerste Grote Fee

Om de eerste bron te vinden, de Bron van de Grote Fee Tera, moet je eerst naar het gebouw van het Klaverblad gaan net ten oosten van het Rito-dorp. Benader hier de twee mensen binnen - Penn en Traysi - en je bent op weg om alle vier de Feeën te vinden.

Map showing the location of the Lucky Clover Gazette building in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Nadat je met hen hebt gesproken en Penn is weggevlogen, ga je naar de Woudstal in de Eldin-regio van Hyrule. We hebben de locatie aangeduid op de kaart hieronder.

Map showing the location of the Woodland Stable in the Eldin region of Hyrule in Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Eenmaal hier zie je Penn buiten de stal, rechts van de ingang, naar twee muzikanten kijken die aan het optreden zijn. Spreek met de groep en je start de zijmissie ‘Een optreden voor Tera’. Om de missie te voltooien moet je de muzikanten hun Fuifkar herstellen, dit doe je door simpelweg Ultrahand gebruiken om de wielen terug aan de Fuifkar te hechten.

Link talking to a musician in Hyrule about performing for a Great Fairy which has hidden itself away.
Image credit: Nintendo

Haal nu een paard uit de stallen en als je de mogelijkheid krijgt, bevestig je het sleeptuig eraan. Als je deze functie nog niet hebt vrijgespeeld, kun je dat doen door gewoon drie stalpunten te verzamelen bij een stal in Hyrule. Je kan gemakkelijk stalpunten verdienen door stallen voor het eerst te bezoeken en door er te slapen.

Je moet nu het sleeptuig van je paard aan de kar vastmaken met Ultrahand en met de kar de muzikanten naar de Grote Fee brengen. De Feeënbron ligt in de buurt van de stal, de wegwijzer geeft de richting aan.

Link trying to attach a towing harness to a horse in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Als de muzikanten hun muziek spelen voor de Grote Fee bij de bron, zal de muziek haar uit haar knop lokken. De Fee zal jou de kans geven om jouw pantsers te upgraden

.

De Grote Fee in Necluda

Deze keer gaan we naar de Tweelingbergstal, te vinden in de Necluda-regio van Zelda: Tears of the Kingdom. Benader hier de dirigent van de muzikanten en hij zal je vertellen over een ontbrekend lid van de band, Beetz.

Map showing the location of the Duelling Peaks Stable, found in the Necluda region of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Wanneer je de missie 'Een optreden voor Cotera' start, moet je langs de weg gaan die naar het noorden van de stal gaat, ga dan de hoek om naar Kakariko. Ga naar het hieronder aangegeven punt en je vindt Beetz, die drie raten honing nodig blijkt te hebben om verder te gaan met zijn huidige vreemde activiteiten.

Map showing the location of the Beetz character in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Ga een klein stukje noordwaarts naar Kakariko en je vindt verschillende bijennesten in het bos rond het dorp. Schiet er drie neer met een boog en nader ze dan, terwijl je de boze bijen ontwijkt, om Krachthoning te verzamelen, één van elk nest dat je hebt neergeschoten.

Map showing the location of bee nests and the Courser Bee Honey items in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Ga nu terug naar Beetz en geef hem de Krachthoning, en hij gaat terug om zich bij de groep te voegen in de Tweelingbergstal. Er zijn echter problemen in overvloed bij de stal, want nu blijkt dat de groep een vlot nodig heeft om het meer naar het zuiden over te steken en de Grote Fee zelf te bereiken.

Je kunt snel een vlot bij elkaar scharrelen door een plat stuk hout uit de nabijgelegen bouwvoorraden te gebruiken. Pak dit en zet de kapotte koets erop. Hecht dan een Stuurtoestel en een Blazer aan het vlot en plaats het hele ding in het water.

Link trying to create a makeshift raft in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Vaar nu met je geïmproviseerde vlot naar de overkant van het meer waar de Grote Fee woont en zodra het muzikale optreden van de groep voorbij is, komt de Grote Fee Cotera uit haar knop.

De Grote Fee in Centraal-hyrule

Om de missie 'Een optreden voor Kaysa' te starten, ga je naar de Grensstal in Centraal-Hyrule, waar je de groep weer ziet spelen. Deze keer missen ze echter hun doedelzakspeler, Pyper. Om hem te vinden, moet je naar de Faron-stal in het zuidelijke deel van de Faron regio.

Map showing the location of the Outskirt Stable in Central Hyrule.
Image credit: Nintendo

Eenmaal hier, kijk naar een nabijgelegen boom om daar een doedelzakspeler te zien spelen. Benader hem in de boom en hij zal onthullen dat hij terug wil naar de band, maar hij heeft eerst 10 Stiltevuurvliegjes nodig om een belofte aan iemand anders te vervullen.

Slaap tot de nacht in de Faron-stal en ga dan noordwaarts naar het Pagos-woud, waar je veel vuurvliegjes vindt. Gebruik eventueel een stiltedrankje en sluip er naartoe om de vuurvliegjes te verzamelen.

Link sneaking around in woods at night try to catch fireflies in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Ga terug naar Pyper en geef hem de Stiltevuurvliegjes, ga dan zijn vriendin Haite halen terwijl het nog nacht is en laat haar je volgen. Ga naar de plek waar je Pyper voor het eerst ontmoette en hij zal een mooi deuntje spelen, waardoor hij vrij is van zijn verantwoordelijkheden en kan terugkeren naar de Faron-stal.

Als je echter terug bent, zal de dirigent onthullen dat ze een voertuig nodig hebben om naar de Grote Fee te gaan, dus zoek de nabijgelegen Zonai wagen en bevestig het stuur en het stuurtoestel eraan. Zet dan de fuifkar van de band op je auto en laat ze erin zitten. Nu kun je ze naar de Grote Fee rijden en ze hun muziek laten spelen om haar uit haar knop te lokken.

Link trying to make a cart with wheels in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De Grote Fee in Hebra

De muzikanten gaan vrolijk verder naar de Hebra-regio van Hyrule. Eenmaal in deze regio ga je naar het punt op de kaart dat we hieronder hebben aangegeven in het uiterste zuiden van Hebra. Daar vind je een onfortuinlijke hoornspeler die vastzit in een gat in de grond en iemand nodig heeft om hem en zijn kar eruit te tillen.

Map showing the location of a horn player who got stuck in a hole in the ground in Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Je kunt dit doen door Ultrahand te gebruiken om de nabijgelegen ballon en vlammenwerper aan het karretje van de muzikant te hechten en het vervolgens de lucht in en uit het gat te vliegen. Maak je geen zorgen als je dit een paar keer moet proberen - deze missie kan helaas een beetje lastig en vervelend zijn om precies goed te krijgen.

Eenmaal uit het gat zal de muzikant je bedanken en weggaan. Ga nu naar de Sneeuwvlaktestal in de Hebra regio van Hyrule. Als je hier aankomt, zie je dat de muzikant zich heeft verenigd met de anderen die je eerder hebt gered, maar hun fuifkar mist helaas een dak.

Link comes across a stranded cart in a snowy region of Hyrule which is missing a roof in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Nu hoef je alleen nog maar een houten vlot in de buurt van de stallen te vinden en dat met Ultrahand aan de bovenkant van de kar vast te maken. Nu komt het op hetzelfde neer als de vorige keer: je moet een paard met een Sleeptuig uit de stal halen, het aan de kar vastmaken en de muzikale groep naar de Grote Fee rijden.

Link on his horse pulling a wooden cart that musicians are sitting in. Link is helping the troupe travel through a snowy region of Hyrule.
Image credit: Nintendo

Vanaf dit punt is het eigenlijk hetzelfde als de vorige keer - zodra de muzikanten hun muziek voor haar hebben gespeeld, kan ze Links pantsers upgraden. Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next