Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lizard Squad-lid bekent schuld lastigvallen vrouwelijke gamers

Game over.

Een zeventienjarige jongen uit Canada heeft op verschillende aanklachten schuld bekend. Het Lizard Squad-lid viel vrouwelijke gamers lastig die niet van zijn online avances gediend waren.

De Canadese tiener stuurde op Twitter of via League of Legends vriendschapsverzoeken naar voornamelijk vrouwelijke gamers. Wanneer zij deze berichten negeerden of afwezen, viel de jongen hen op diverse manieren lastig.

Zo zette het Lizard Squad-lid persoonlijke informatie van zijn slachtoffers online, belde hij hen herhaaldelijk 's nachts op en sloot hij hun internetconnectie af. De jongen maakte het zelfs nog bonter door lokale arrestatieteams naar het huis van zijn slachtoffers te sturen.

Zo belde de Canadese tiener onder meer de politie en deed hij zich voor als een zwaarbewapende jongen die zijn ouders had doodgeschoten of mensen had gegijzeld. In een van de gevallen bestormden opgetrommelde SWAT-leden het huis van het slachtoffer en hielden zij onschuldige familieleden onder schot.

De jongen viel uiteindelijk door de mand nadat hij op YouTube zijn wandaden streamde en door kijkers werd aangegeven. Hij is opgepakt voor veertig verschillende aanklachten en zit momenteel in voorarrest. Zijn vonnis is volgende maand.

Het is niet de eerste keer dat Lizard Squad-leden negatief in het nieuws komen. Zo waren er afgelopen kerst DDoS-aanvallen op het PlayStation Network en Xbox Live. De hackersgroep was daarvoor verantwoordelijk.

Read this next