Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lindsay Lohan mag Grand Theft Auto-rechtszaak doorzetten

Aanklacht is goedgekeurd door de rechter.

Lindsay Lohan mag haar rechtszaak tegen uitgever Take-Two Interactive en ontwikkelaar Rockstar Games doorzetten. Rechter Joan Kennedy van de New Yorkse Hoge Raad keurt de aanklacht van de actrice goed.

De rechter schrijft in haar uitspraak dat ze op dit moment Lohan in het gelijk moet stellen. Zo is het geleverde bewijs van Take-Two Interactive onvoldoende om aan te tonen dat de gelijkenis van de actrice niet in Grand Theft Auto 5 gebruikt is.

Lindsay Lohan claimt onder andere dat het personage Lacey Jonas op haar is gebaseerd. De game zou daarnaast refereren naar haar rol in de film Mean Girls en naar het West Hollywood hotel waar ze heeft gewoond. Ten slotte is Lohan van mening dat de Grand Theft Auto-uitgever bij de merchandising een lookalike model heeft gebruikt om haar persona en imago te imiteren van een foto uit 2007.

In het verleden zei Rockstar Games dat het Lindsay Lohan alleen om de aandacht gaat. Stemacteur Ned Luke (Michael de Santa in Grand Theft Auto 5) reageerde ook op de voortzetting van de rechtszaak:

Grand Theft Auto 5 is verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Voor meer over de game lees je de Grand Theft Auto 5 review.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties