Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lightning Returns: Final Fantasy 13 aangekondigd

Maakt een einde aan Lightning's verhaal.

Op het feestje dat Square-Enix hield ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van de Final Fantasy-serie, werd een nieuwe game in de franchise aangekondigd: Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Deze game speelt zich af in een volledig nieuwe wereld en zal ook een compleet nieuwe verhaallijn volgen.

Deze game zal het einde betekenen voor het verhaal rond hoofdrolspeelster Lightning en meteen ook het einde van de Final Fantasy XIII trilogie. In deze game zal de heldin tegen de tijd moeten knokken, want ze heeft slechts dertien dagen om het einde der tijden te voorkomen. De klok zal een constante rol spelen en veranderen naarmate je bepaalde keuzes in het spel maakt.

Je zal vier eilanden van de wereld, Navus Partus, vrij kunnen verkennen, Lightning zal aanpasbare looks en vechtstijlen krijgen en de combat zal een mix worden tussen de vorige twee Final Fantasy 13 titels met speciale moves die extra sterk zijn, maar de apocalyps een stukje dichterbij brengen. Ook hint de ontwikkelaar naar 'responsive controls' (lees: quick time events).

Veel meer dan wat concept art en een kort filmpje waarin eigenlijk niets wordt onthuld kunnen we je nog niet brengen. De game komt ergens volgend uit voor Xbox 360 en PS3.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties