Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

LG tv's krijgen Google Stadia cloud gaming

Een grotere focus dan ooit op gamers.

LG tv's krijgen Google Stadia cloud gaming binnenkort als een app op de tv zelf. Dat maakt de televisiemaker bekend. Daarmee wordt het bedrijf de eerste televisieproducent die Stadia gameplay via de tv zelf ondersteunt.

Concreet kun je in de tweede helft van 2021 via de LG Content Store de Google Stadia app downloaden op je LG Smart TV. Er zijn geen extra hardware, noch downloads nodig; je hebt enkel de Stadia controller nodig om te spelen.

Een resolutie van 4K en 5.1 surround sound worden via de app ondersteund. Bovendien belooft het bedrijf dat de gestreamde games baat hebben bij de displays van LG, die bekend staan om hun extreem snelle responstijden en lage input lag.

Let wel op: je LG tv moet webOS 5.0, 6.0 of hoger ondersteunen. Modellen met een oudere OS ondersteunen Stadia niet.

"Door Stadia te ondersteunen op onze tv's, willen we duidelijk maken aan klanten dat gaming belangrijker en belangrijker is voor wie een LG tv koopt," aldus Lee Sang-Woo, de senior vice president voor zakelijke strategieën bij LG.

"Stadia geeft mensen op een nieuwe manier toegang tot hun favoriete games en door Stadia compatibel te maken met webOS willen we duidelijk maken dat we in de dienst geloven."

In onze lijst met de beste gaming tv's (4K, 8K, 120Hz, HDR) in 2021 staat LG inderdaad bovenaan met de topklasse CX en BX modellen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Stadia

Video Game

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties