Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Level 5 kondigt Guild 01 aan voor 3DS

Collaboratie van verschillende topdesigners.

Level 5, de studio verantwoordelijk voor toptitels als Dragon Quest 8 en 9 en de Professor Layton-games, heeft een wel heel speciale game aangekondigd voor de 3DS.

Het gaat om een verzameling van vier games, elk gemaakt door een grote naam in de videogamewereld. Deze verzameling zal in de winkelrekken liggen onder de naam Guild 01.

De vier games die in de compilatie zullen zitten zijn Crimson Shroud, Kaiho Shojo, Air Porter en Rental Bukiya de Omasse.

Crimson Shroud is een fantasy RPG van de hand van Yasumi Matsuno, de producer van toptitels als Final Fantasy XII, Final Fantasy Tactics en Vagrant Story.

Punkdeveloper Suda51 levert dan weer Kaiho Shojo in, een 3D shooter waarin je als robot demonen moet verslaan. Klinkt als iets dat Suda51 zou verzinnen.

In Air Porter gaan we een heel andere toer op. Dat is namelijk een simgame waarin je de baggage op een luchthaven op de juiste plekken moet krijgen. Verantwoordelijk voor die game is Yoot Saito, de eccentriekeling die begin vorig decennium Seaman voor de Dreamcast maakte.

Nog een RPG is Rental Bukiya de Omasse. Niet gemaakt door gamedesigners deze titel maar door het comedy-duo America Zarigani's Yoshiyuki Hirai. In dit onderdeel speel je de eigenaar van een wapenwinkel.

Of Guild 01 ook in het Westen zal uitgebracht worden weten we niet maar we schatten de kans laag in. Maar omdat hoop doet leven kijken we al reikhalzend uit naar het komende weekend want dan houdt Level 5 een evemenent in Tokyo waarop de studio meer informatie moet geven over zijn toekomstige games.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties