Skip to main content

Lenovo Legion Slim 7i review - Slimme keuze

Perfect voor onderweg.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
Ondanks enkele mindere elementen is de Lenovo Legion Slim i7 een zeer mobiele en degelijke keuze voor gaming.

De Lenovo Legion Slim i7 review van Carl kijkt of deze lichte, dunne laptop ideaal is voor gaming.

Lenovo is al lang een kwaliteitsmerk wat laptops betreft, maar op vlak van gaming heeft het nog niet dezelfde naamsbekendheid. Nochtans heeft Lenovo de laatste jaren een flinke ‘push’ gemaakt in het gaminglandschap. De Lenovo Legion Slim 7i is op papier in elk geval een sterke keuze, met een Intel Core i9-13900H-processor, een RTX 4070 grafische kaart, 16GB DDR5 RAM, en een dun en licht design. Slaagt Lenovo er echter in om deze aparte onderdelen te combineren in een coherent geheel?

Visueel is de Lenovo Legion Slim 7i één van de aantrekkelijkste opties op de markt. Mijn model was zilvergrijs, met smaakvol en sober design boven schreeuwerige gamerlooks. Dichtgeklapt zou dit evengoed een high-end corporate laptop kunnen zijn. Opengeklapt merk je dan weer een zeer eenvoudige maar degelijke plaatsing van alle elementen. Het nadeel daarbij is wel dat de pijltjestoetsen iets verder uitsteken dan de rest van de toetsen, wat slordig lijkt. Dit keyboard heeft ook een NumPad en daardoor oogt het geheel nogal druk. Toch is dit zeker een mooi apparaat.

Lenovo Legion Slim i7 review - Het display is degelijk, maar dit reviewmodel is niet ideaal voor content creation

Een laptop wil je graag ook onderweg meenemen en laat mobiliteit nu net een van de sterkste punten van de Lenovo Legion Slim 7i zijn. Met een gewicht van 2,11 kilogram is dit één van de allerlichtste gaming laptops die ik tot nu toe heb getest. Bovendien is het keyboard erg stil, in tegenstelling tot vele andere laptops. Daardoor typ je gemakkelijk op het openbaar vervoer en maak je je geen zorgen dat je anderen stoort.

Het Legion TrueStrike-keyboard van de Lenovo Legion Slim 7i is weliswaar aangenaam om al reizend te gebruiken, maar toch stelt het enigszins teleur. Het gebrek aan auditieve feedback wordt niet gecompenseerd door tactiele feedback. Integendeel, de low-profiletoetsen met 1,5 mm travel zijn fluweelzacht. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan dat zeker een aangename typervaring opleveren - maar voor games die snelle reactietijden vergen is het gebrek aan feedback in je vingertoppen niet fijn. Je wilt in het heetst van de strijd immers zeker weten of je een bepaalde toets hebt ingedrukt en die garantie geeft dit toetsenbord gewoonweg niet. Puur met oog op gaming is de inclusie van een NumPad ook wat bedenkelijk en was het fijner geweest om lege ruimte te hebben.

Lenovo Legion Slim 7i review - Prachtige looksBekijk op YouTube

Qua specs was mijn reviewmodel van de Lenovo Legion Slim 7i uitgerust met een Intel Core i9-13900H-processor en een Nvidia RTX 4070. Het resultaat? Cyberpunk 2077 op ultra mét de volledige suite raytracingopties aan ongeveer 50 frames per seconde. Deze configuratie slaagt er dus net niet in om de meest veeleisende games te temmen, maar het komt dicht in de buurt. Bovendien ondersteunt het display VRR, waardoor gedropte frames goedgemaakt worden. Daardoor valt er uiteindelijk weinig te klagen.

Over het display van de Lenovo Legion Slim 7i gesproken: dit 240 Hz IPS-paneel heeft een resolutie van 2560 x 1600 en een HDR 400-certificaat. Je haalt 500 nits brightness en 100% sRGB. Voorts slaagt dit scherm er weliswaar maar in om 80% Adobe RGB en 80% P3 te halen. De HDR-implementatie laat je games zeker tot hun recht komen. Als je echter aan content creation wilt doen (zoals het bewerken van foto’s of kleurrijke video’s) dan kijk je beter naar modellen met hogere kleurreproductie.

De Lenovo Legion Slim 7i gaat voor een premiumervaring en slaagt daar ook grotendeels in. De laptop volgt de WiFi 6E-standaard; dat spectrum moet voor een snelle verbinding zorgen en meer gelijktijdige WiFi-gebruikers toelaten. Deze laptop is bijgevolg futureproof voor wanneer WiFi 6E-routers gangbaarder worden. Nog een mooie touch is dat de powerknop van de laptop een ingebouwde vingerafdruklezer heeft, zodat je de laptop eenvoudig en secuur kunt gebruiken. Het oog voor detail is de kers op de taart: achterop de laptop staan pictogrammen voor bijvoorbeeld de USB-ingangen en die worden verlicht wanneer de laptop actief is. Extreem handig om in een oogopslag elke poort te vinden. Mooi, matuur design.

Lenovo Legion Slim i7 review - Sterke specs, degelijke I/O-opties

Op vlak van I/O-opties is de Lenovo Legion Slim 7i tot slot degelijk. Er zijn twee USB-C-ingangen en een audio-input-outputcombo aan de linkerkant. Rechts vind je een SD-kaartlezer. Achteraan vind je drie USB-A 3.2 Gen 2-ingangen en een HDMI 2.1-poort. Deze opzet is slim om de zijkanten van de laptop zoveel mogelijk voor je muis vrij te houden, maar wie competitief gamen serieus neemt, mist weliswaar een Ethernet LAN-kabel. De SD-kaartlezer is ook wat bizar voor een laptop gefocust op gaming.

De Lenovo Legion Slim 7i is een zeer degelijk apparaat. Niet elke designkeuze levert de beste ervaring voor gaming op. Het display is middelmatig, het keyboard levert te weinig feedback, en zowel de NumPad als de SD-kaart lezer zijn wat overbodig. Tegelijk krijg je wel een mooi ontworpen apparaat met sterke specs, geweldige mobiliteit, en enkele premiumtouches. Lenovo is goed op weg om zijn reputatie voor gaming op scherp te stellen.

Read this next