Skip to main content

LEGO Star Wars: The Force Awakens - 5 dingen die je moet weten

Losgelaten.

Het is bijna zo ver: op 28 juni is LEGO Star Wars: The Force Awakens verkrijgbaar voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS en PlayStation VIta. De game bevat de bekende LEGO-gameplay, maar ook een aantal gameplay-vernieuwingen. We zetten de vijf belangrijkste weetjes over de game even op een rij.

Bekijk op YouTube

Multi builds

Met LEGO-blokken is het altijd al mogelijk geweest om met hetzelfde setje stenen meerdere creaties te bouwen. Dat concept verschijnt nu voor het eerst ook in LEGO Star Wars: The Force Awakens. Op bepaalde plekken in de game krijg je een stapel blokken die je op verschillende plekken en in verschillende configuraties kunt opbouwen. Het op- en afbouwen van de verschillende builds is een groot onderdeel van het oplossen van de puzzels in de game, maar dient ook voor het openen van geheime locaties.

Gaat verder dan de film

Hoewel de game op een humoristische manier het verhaal van de film benadert, krijg je ook momenten te zien die niet in de film voorkwamen. Dit zijn geen 'what-if' scenario's maar daadwerkelijke achtergrondverhalen, goedgekeurd door de schrijvers van de film. Zo kun je met Han en Chewbacca op Rathars jagen. Daarnaast werpt de game een blik op de gebeurtenissen tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Op die manier krijg je een dieper inzicht in alle gebeurtenissen van The Force Awakens.

Blaster Battles

Voor het eerst in een LEGO game kun je op bepaalde punten dekking zoeken en schieten op je tegenstanders, waardoor de game cover-shooter gameplay krijgt. Vanuit dekking kun je niet enkel schieten, maar ook blijven bewegen en van dekking verwisselen. Tijdens dit soort shoot-outs komt het ook voor dat je de vijand moet flankeren en puzzels moet oplossen.

Dogfights

Ook nieuw zijn dogfighting-segmenten, waar je het in je starfighter opneemt tegen eskaders van TIE-fighters. Deze segmenten spelen zich niet alleen in de ruimte af maar bijvoorbeeld ook op de planeet Jakku, waar Rey en Finn in de Millennium Falcon proberen te ontsnappen aan de First Order. Speel je co-op, dan moet de ene speler vliegen terwijl de andere het boordkanon bemant.

Limited Edition

De LEGO Star Wars: The Force Awakens Limited Edition bevat de Season Pass voor de game, alsook een LEGO minifigure van Finn. De Season PAss geeft je toegang tot drie extra levels en vijf 'Character Packs' gebaseerd op Star Wars Rebels, The Clone Wars, de Prequel-trilogie en LEGO Star Wars: The Freemaker Adventures. De PlayStation 3 en 4-edities krijgen bovendien exclusieve DLC, namelijk de Droids Character Pack en de Phantom Limb level pack. Deze zijn gratis te downloaden.

LEGO Star Wars: The Force Awakens is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox One, Xbox 360, Wii U en 3DS.

Read this next