Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lego kondigt Atari 2600 set aan

Viert 25e verjaardag van de console.

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van de allereerste Atari-console kondigt Lego de Atari 2600 set aan. die komt op 1 augustus uit en kost € 239,99.

De set van de levensgrote Lego-replica van de Atari 2600 is opgebouwd uit 2532 blokjes en is 8 cm hoog, 33 cm breed en 22 cm diep. Naast de console zelf bevat de set een joystick, drie gamecartridges - Asteroids, Adventure en Centipede - en een kleine 'diorama display' voor elke titel.

Spelers kunnen alle cartridges in de console steken en de andere bewaren in de daarvoor bestemde en meegeleverde houder.

The Lego Atari - reverse of its box.
The Lego Atari cartridges.

Om het bouwwerk helemaal af te maken, bevat de Atari 2600 set een geheim compartiment met daarin een kind dat in zijn slaapkamer Asteroids aan het spelen is op een oude CRT-televisie.

The Lego Atari detail.

Het is niet de eerste keer dat Lego gamegerelateerde sets uitbrengt. Zo brachten Nintendo en het Deense blokjesbedrijf eerder de Super Mario LEGO-set uit, is de Horizon Forbidden West Tallneck Lego-set sinds mei 2022 beschikbaar en kondigde Nintendo onlangs de Lego Bowser-set aan.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties