Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Left 4 Dead 2 heeft meer gelijktijdige spelers dan opvolger Back 4 Blood op Steam

Grimmige start.

Drie weken na de release van Back 4 Blood lijkt de interesse van veel spelers al voorbij te zijn. De afgelopen dagen waren er op Steam zelfs meer gelijktijdige spelers voor Left 4 Dead 2 dan voor zijn spirituele opvolger.

Volgens databank SteamDB kende Back 4 Blood de afgelopen 24 uur een piek van 25.680 gelijktijdige spelers. Voorganger Left 4 Dead 2 deed met 35.506 gelijktijdige spelers een stuk beter.

Bron: SteamDB

Uiteraard vertellen die cijfers niet alles. Mogelijk is Back 4 Blood een stuk populairder op console. Ook het feit dat veel spelers de game via Xbox Game Pass spelen, is niet zichtbaar in de cijfers.

Toch speel waarschijnlijk ook de matige ontvangst van Back 4 Blood een rol. Onze Sander speelde de game voor zijn Back 4 Blood review en stelde vast dat de toegevoegde gameplaysystemen niet genoeg zijn om de game te ondersteunen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties