Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

League of Legends test nieuw systeem om spelers te straffen

Met behulp van de chatgeschiedenis.

Ontwikkelaar Riot Games test in diens MOBA League of Legends een automatisch feedbacksysteem om spelers met hun slechte gedrag te confronteren en indien nodig te bestraffen. Het systeem maakt daarbij gebruik van de chatgeschiedenis.

Eerst berichten teamgenoten en tegenstanders over het slechte gedrag van een speler. Het systeem gaat na of de beschuldigingen terecht zijn en onderzoekt de chatgeschiedenis. Vervolgens krijgt die speler een rapport met daarop het bewijs uit de chat en een strafmaatregel.

Riot Games sluit een speler voor minstens twee weken of permanent uit, naargelang de ernst van de inbreuk. Medespelers geven immers aan of het gaat om racisme, seksisme, homofobie of andere vormen van verbaal geweld.

Momenteel test de studio het systeem in Noord-Amerika uit. Als alles goed gaat, breidt het uit naar alle regio's. Overigens wil Riot Games in de toekomst met datzelfde systeem positief gedrag belonen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties