Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

League of Legends-ontwikkelaar onthult free-to-play shooter Valorant

Vanaf deze zomer beschikbaar.

League of Legends-ontwikkelaar Riot Games kondigt een nieuwe free-to-play first-person shooter aan. De game heet Valorant en komt deze zomer uit. Voordien stelt de ontwikkelaar ook al een bèta-versie van de game beschikbaar. De definitieve releasedatum wordt bepaald op basis van hoe goed die bèta verloopt.

In Valorant nemen twee teams van vijf personen het tegen elkaar op. De gunplay doet denken aan een game als Counter-Strike, waarbij de wapens realistisch aanvoelen en je bij het begin van een nieuwe ronde geld uitgeeft om betere wapens en upgrades te kopen. Daarnaast haalt Valorant echter ook inspiratie bij Overwatch en krijg je de keuze uit een tiental verschillende personages met unieke abilities.

Aangezien de game free-to-play is, bevat Valorant ook microtransacties. Zo is het mogelijk om nieuwe personages te kopen. Riot Games benadrukt wel dat het ook mogelijk is om alle personages vrij te spelen door gewoon de game te spelen. Daarnaast kun je ook nieuwe player cards en sprays kopen.

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties