Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lead platform Vanquish is PS3

Ook extra info over het spel beschikbaar.

Gisteren nog mochten we jullie de eerste echte ingame screenshots van Vanquish, een titel in productie bij Platinum Games met aan het roer 'Mr. Resident Evil' Shinji Mikami, voorschotelen. Vandaag duikt er verse informatie op over de inhoud van het spel.

Het spel draait rond de schaarse beschikbaarheid van energie op onze planeet, met de Verenigde Staten en Rusland als de twee grootmachten die het daaromtrent tegen elkaar opnemen. De VS heeft echter een oplossing voor het probleem gevonden door energie te halen uit de zon via een ruimtestation. Rusland ziet dat niet zitten en kaapt het ruimtestation, om meteen daarna het ding te gebruiken om San Francisco te vernietigen.

De VS is daar natuurlijk niet blij mee en stuurt een speciale eenheid richting het ruimtestation om de problemen op te lossen. Jij maakt deel uit van die eenheid en neemt de rol aan van het personage Sam, de persoon die we ook al zagen opduiken in de teaser trailer van Vanquish. Tot zover al hetgeen we momenteel over het verhaal van de game te weten zijn gekomen.

Kort nadat uitgever SEGA al deze informatie losliet kwamen we van Platinum Games te weten dat ze voor de ontwikkeling van Vanquish de PlayStation 3 als het lead platform gekozen hebben. Het komt erop neer dat ze het spel zullen ontwikkelen met de capaciteiten van de PS3 in het achterhoofd, om het geheel daarna aan te passen zodat het ook speelbaar is op de Xbox 360. Vreemd genoeg vertelde Mikami dat de productie van Vanquish van start ging op de PC. "De platformen waarmee we ons momenteel bezighouden zijn de PS3 en X360," voegde Mikami snel toe aan zijn eigen commentaar.

Vanquish zal deze winter in Japan voor beide consoles verschijnen. Wanneer het spel bij ons uitkomt is nog niet duidelijk.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties