Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Launchdatum The Witcher 2 2.0 bekend

Plus volledige featurelijst.

The Witcher 2 2.0 zal vanaf 29 september te downloaden zijn. Dat heeft ontwikkelaar en uitgever CD Projekt bekend gemaakt.

De 2.0 update werkt niet alleen een hoop bugs weg uit de game maar voegt ook een heleboel features gratis toe aan de game. Volgens CD Projekt is de update groter dan destijds het geval was voor The Witcher: Enhanced Edition. In totaal gaat het om een veertigtal technologische verbeteringen en gameplay aanpassingen, zijn alle negen DLC-paketten die tot nu toe verschenen zijn inbegrepen en zijn er ook nog drie grote nieuwe features.

Eerste van die drie features is de nieuwe tutorial die er gekomen is in reactie tot alle kritieken die de game kreeg. Gamers vonden het begin van de game te moeilijk omdat geen enkele van de gameplaysystemen werd uitgelegd en ze dus niet wisten wat ze moesten doen om uit bepaalde situaties te geraken. Dat is nu opgelost door de toevoeging van een proloog waarin alles netjes wordt uitgelegd.

Om het niet te makkelijk te maken heeft CD Projekt ook een extreem hoge moeilijkheidsgraad toegevoegd genaamd Dark Mode. In deze mode heb je drie sets 'dark armour', drie 'dark swords', drie nieuwe mini-quests en andere 'dark' toevoegingen. Hoe moeilijk de mode precies zal zijn wil de ontwikkelaar nog niet verklappen, maar wel dat de eerste die het spel uitspeelt op die moeilijkheidsgraad een prijs zal krijgen.

De laatste grote toevoeging is de nieuwe Arena Mode. In deze mode zal je het moeten uitvechten tegen verschillende vijanden uit de game in de arena. Hoe sneller je de tegenstander verslaat, hoe meer punten je krijgt en bonuspunten krijg je door spectaculaire moves te maken. Met die punten kun je nieuwe wapens kopen die je kunt gebruiken in de storyline en er zijn ook drie huurlingen die je kunt inzetten.

Iedereen die The Witcher 2 al gekocht heeft krijgt dit allemaal als een gratis update. Een versie van de game met al deze nieuwe content komt ook in de winkels terecht die te koop zal zijn voor 39 euro. Op Steam en GoodOldGames zal de game 29 euro kosten.

Naast al deze informatie wist CD Projekt ook nog iets te verklappen over de aankomende Xbox360-versie. Deze zal begin 2012 verschijnen en ook alle content uit de 2.0 update al bevatten. De Xbox360-versie krijgt ook een nieuwe opening cinematic van vier minuten die PC-gamers ook gratis zullen kunnen downloaden.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties