Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Larian Studios: "Baldur's Gate 3 komt ten vroegste in 2022 uit"

Geeft geen garanties.

Baldur's Gate 3 komt ten vroegste in 2022 uit. Dat onthult Larian Studios-topman Swen Vincke in een interview met GameSpot.

Volgens Vincke duurt het ontwikkelen van Baldur's Gate 3 langer dan verwacht. De topman benadrukt ook dat hij geen garanties kan geven voor een release in 2022 en dat de uiteindelijke releasedatum dus nog kan opschuiven.

"We werken momenteel erg hard om alles erin te krijgen. Het is een grote game die veel ontwikkelingstijd verdient. We zouden erg gelukkig zijn als we de release van volgend jaar kunnen halen. Dat is ons doel. Dat is geen garantie, maar we doen echt ons best om het te halen", aldus Vincke.

Dat hij geen garanties kan geven over release komt volgens Vincke omdat de motion capture en de voice acting vertraging opliepen door corona waardoor Larian Studios nu moet afrekenen met "een serieuze tegenvaller".

Onze eerste indrukken van de game lees je in Bruce zijn Baldur's Gate 3 preview.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Baldur's Gate III

PS5, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties