Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Lage' score in OPM3 voor FFXIII

Stelt de nieuwe Final Fantasy teleur?

PSM3 geeft Final Fantasy een score van 70%.

70%, of in de gamersmond ook wel een '7' genoemd, is per definitie de score gegeven aan een middelmatig tot goed spel. Een spel waarmee men zich kan vermaken, maar zeker geen topper.

Een aanvaardbare score voor heel wat games, maar toch niet voor een AAA-titel? Daar ook Michaël met verhoogt enthousiasme over de game sprak in zijn preview, lijkt er toch iets niet helemaal in de haak te zijn.

Het zou natuurlijk kunnen dat de verantwoordelijke recensent iets te veel zijn gevoelens liet spreken en dus subjectiever te werk ging. In tegenstelling tot vele franchises durft Final Fantasy met elk nieuw luik grote veranderingen doorvoeren. Het zou niet de eerste keer zijn dat enkele trouwe fans zich in de steek gelaten voelen omdat de reeks een nieuwe richting uit gaat. Enkele voorbeelden: de ommezwaai naar een sci-fi sfeertje in VII, het 'junction'-gameplaysysteem van deeltje VIII, het 'actieve dimension batte'-vechtsysteem uit XII…

Kortom, hoogstwaarschijnlijk zullen wederom een paar fans op de teentjes getrapt worden, wat natuurlijk niet met zekerheid wil zeggen dat de game een 7 waard is. Best wachten op de professionele score van Eurogamer dus!

Final Fantasy XIII verschijnt op 9 maart voor de PS3 en X360.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen