Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Laatste franchises van THQ zijn verkocht

Onder meer Darksiders, Red Faction en Homeworld kennen hun nieuwe eigenaars.

Gisteren werd de tweede veiling rond de laatste IP's van THQ geopend. Alle games van de eens zo grote uitgever die tijdens de eerste ronde niet werden opgekocht, werden verdeeld, sommige aan een absurd lage prijs.

Nordic Games, bekend van onder meer Painkiller en Spellforce, kocht de rechten op Darksiders, Red Faction, Marvel Super Hero Squad, Supreme Commander, Destroy all Humans!, Summoner én MX vs ATV voor een slordige 4.9 miljoen dollar. In dat pakket zaten ook nog zo'n 10 minder bekende titels waaronder games gebaseerd op films en tv-series. De jongens van Nordic kochten hierbij vier van de zes loten op.

505 Games kreeg dan weer de Drawn to Life-franchise in handen voor 300.000 dollar. Die games zaten vervat in één van de andere loten, maar werden op vraag afgesplitst.

Gearbox kocht tenslotte de rechten op Homeworld. Zij kregen de RTS in hun bezit na een bod van 1.35 miljoen dollar. Hoe de Borderlands-ontwikkelaar hier precies is aangeraakt is nog een mysterie, aangezien de franchise gedurende de vorige ronde al was opgekocht door SEGA. Gearbox is allereerst van plan om de twee originele games opnieuw uit te brengen en denkt daarna pas aan een sequel.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties