Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

La-Mulana 2 aangekondigd voor volgend jaar

'Wordt minder verwarrend dan de eerste.'

De pittige 2D 'Metroidvania'-game La-Mulana krijgt volgend jaar een vervolg op pc. De Japanse uitgever Nigoro kondigt La-Mulana 2: The 0th Body, The 9th Spirit aan.

In de game speel je de dochter van de avonturier uit het eerste deel. Het spel wordt gebouwd op dezelfde engine, maar is dit keer meer in lijn met modernere resoluties. Naar verwachting is er dan ook ondersteuning voor widescreen, waar het origineel enkel in 4:3 te spelen is.

La-Mulana-maker Takumi Naramura maakt de game overzichtelijker dan het origineel, zegt hij in een interview met IndieGames. "De meeste feedback die ik heb ontvangen is van spelers die de game onduidelijk vinden, ze weten niet wat er van ze wordt verwacht of waar ze heen moeten. In dit vervolg hoop ik dat duidelijker te maken, zonder verder al te veel tutorials of tekst op het scherm."

De eerste La-Mulana is één van de vijf verborgen Steam Greenlight-schatten in de special op Eurogamer Benelux. Dit weekend is de game wederom in de uitverkoop op Steam. Met een korting van 80 procent betaal je er €2,80 voor.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties