Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Krijgt ook Alan Wake's American Nightmare een PC-versie?

Remedy hint van wel.

Remedy geeft duidelijke hints dat Alan Wake's American Nightmare, net zoals de originele Alan Wake, ook op PC zal verschijnen.

"PC gaming is deel van ons erfgoed," zei hoofd van franchise development van Remedy Oskari Hakkinen tegen Eurogamer.net toen hem gevraagd werd of American Nightmare geport zou worden. "PC gaming ligt ons dicht bij het hart. Als het kan, dan doen we het."

Een PC-versie klinkt dus zeer waarschijnlijk. Remedy heeft namelijk zelf alle rechten in handen van de game. Een PS3-versie zit er echter niet in.

"We hebben geen PlayStation-versie gemaakt omdat onze engine gemaakt is voor de Xbox. Ik zeg niet dat we nooit PlayStation-games gaan maken maar het zou een hoop werk voor ons betekenen," zei Hakkinen. "Daarbij, we hebben al een relatie met Microsoft. We toonden hen de game en ze zeiden: 'dit is fantastisch, laten we dit uitbrengen'. Zodra je die relatie hebt is alles zoveel gemakkelijker.

Wat betreft de PC-versie van American Nightmare zou die wel eens veel sneller kunnen komen dan de PC-versie van Alan Wake. Remedy heeft de ontwikkeling van de game volledig zelf bekostigd en Microsoft heeft dus veel minder inspraak.

Alan Wake's American Nightmare verschijnt morgen op Xbox Live Arcade en is meer op actie-gericht dan zijn voorganger. Ons oordeel over de game lees je in onze review van Alan Wake's American Nightmare..

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties