Skip to main content

Krijgt FFXIII DLC?

Tegenstrijdige berichten bereiken ons.

In een interview met Official Playstation Magazine Benelux zegt FFXIII-producer Yoshinori Kitase dat downloadable content wel degelijk onderweg is voor de game.

"Eerst waren we van plan om de game wereldwijd tegelijkertijd uit te brengen, dus hadden we de intentie om in elke regio identieke versies te lanceren. Toen we zagen dat die wereldwijde launch niet zou lukken, besloten we om de game zo snel mogelijk na de Japanse release in het westen te lanceren," zo zegt Kitase in het interview. "Eerst twijfelden we om extra content toe te voegen aan de westerse versie maar dan zou het nog langer geduurd hebben voordat de internationale versie klaar was. We hebben dus DLC maar het zal wat later arriveren in het westen."

Wat vreemd is, is dat er gisteren nog een uitspraak van Kitase verscheen die het tegengestelde beweerde. In een interview met hem dat gepubliceerd werd in een Japanse strategy guide van de game staat er het volgende: "Als je me vraagt of het mogelijk of onmogelijk is [om DLC uit te brengen voor FFXIII], het is zeker mogelijk. Maar op dit moment zijn we daar niet mee bezig." Vreemd.

In december kwam nog aan het licht dat er een heleboel content uit de game geknipt is, genoeg om 'een tweede game' te maken, zo zei de art director van de game.

Read this next