Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Krijg Defcon gratis op Green Man Gaming

Fallout, maar op wereldschaal.

Heb je je altijd afgevraagd hoe het voelt om in het Witte Huis op die ene rode knop te duwen en de wereld in een nucleaire oorlog te storten? Dan is het vandaag jouw geluksdag, want je kan het eens uitproberen, helemaal gratis en zonder slachtoffers.

Op Green Man Gaming, een minder gekende downloadservice, kan je tot 27 december Defcon, een nog minder gekende strategy-titel, gratis te pakken krijgen. Registreren, Defcon aan je mandje toevoegen en de code "DEFC0-N4GMG-FUTU4" ingeven bij het voltooien van je bestelling volstaan om jezelf tot nucleaire heer en meester van de wereld te kunnen kronen. Wie trouwens geen zin heeft om de downloadcliënt van Green Man Gaming hier speciaal voor te installeren, kan de Defcon demo elders downloaden, want als m'n geheugen me niet in de steek laat, kan je je via mail verkregen activatiecode ook gewoon ingame ingeven.

Defcon is volgens Wikipedia de "mate van paraatheid van de krijsmacht van de Verenigde Staten". Volgens mij is het de toepasselijke titel van één der meest onderschatte RTS-games van het decennium. Defcon verscheen enkele jaren geleden en is van de hand van Introversion Software, de makers van onder meer Darwinia en Multiwinia. De opzet hier is dat elke speler aan de vooravond van een nucleaire oorlog een grootmacht representeert en zo goed of zo kwaad mogelijk uit deze oorlog moet zien te komen door strategisch gebruik te maken van verkenningstroepen en atoombommen.

Defcon is mede door z'n sobere presentatie een heel indrukwekkende game en een excuus om hem niet eens te proberen is er, gezien de prijs, niet. Toevallig mensen die zin hebben om eens een potje "ik bombardeer je naar het hiernamaals" te spelen?

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen