Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Koreaanse PS Store weer online na blokkade van 10 maanden

Software werd aangepast aan nieuwe wetten.

Koreaanse gamers kunnen vanaf 16 mei eindelijk weer gebruik maken van de Playstation Store. Die werd 10 maanden geleden offline gezet, maar wordt over een week weer beschikbaar.

Sony's online winkel werd op 1 juni vorig jaar op non-actief gezet nadat het bleek dat de Store enkele wetten van Korea schond. Zo is het in het land van de Gangnam Style niet toegelaten om je echte naam of leeftijd te geven aan een online service als je zelf niet meerderjarig bent. Deze twee gegevens zijn echter verplicht in te vullen door iedereen die een account wil op de PS Store.

De Store was dus 10 maanden onbeschikbaar voor de gamers in het Aziatische land. Nu heeft Sony echter een aangepaste versie van hun virtuele winkel klaar waarbij enkel gebruikers die 18 jaar of ouder zijn een account kunnen aanmaken. Om te bewijzen dat ze wel degelijk oud genoeg zijn, moeten ze hun creditcard gegevens aan het systeem tonen. Over een week zal je dus weer tegen je Koreaanse vrienden kunnen strijden, maar vuilbekkende tieners zouden tot het verleden moeten behoren.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties