Skip to main content

Koopgids: PlayStation 5, DualSense, Sony Pulse 3D headset en beste 4K TV kopen

Een nieuwe generatie.

Ondertussen zijn de PlayStation 5 prijs en release bekend, maar je vraagt je vast wel af waar je de console, controller en eventuele accessoires het beste koopt. Geen zorgen; in dit artikel zetten we de allerbeste koopjes voor je op een rij, zodat je in november in de beste omstandigheden van je nieuwe console kunt genieten.

PlayStation 5 vs. PlayStation 5 Digital Edition

De eerste belangrijke vraag is: ga je voor een PlayStation 5 of Xbox Series X? Belangrijke elementen zijn de PlayStation 5 prijs en release en de PlayStation 5 specs (lees: hoe krachtig de console is). Vergelijk die zeker eens met de Xbox Series X prijs en het feit dat de Series X krachtiger is dan de PlayStation 5.

Ben je zeker dat je een PlayStation 5 wilt en geen Xbox Series X? Dan is je eerste belangrijke stap gezet! Nu volgt er echter nog een belangrijke keuze. Ga je voor de normale PlayStation 5 of de PlayStation 5 Digital Edition?

De normale PlayStation 5 is erg vergelijkbaar met de PlayStation 4. Hoewel de console flink wat krachtiger en sneller is, werkt alles min of meer hetzelfde. Je kunt gameschijfjes in de console steken en spelen, en eveneens digitaal games kopen en spelen.

De PlayStation 5 kopen op Bol.com doe je hier. Let op: de console komt pas op 19 november uit, waardoor je een PS5-pre-order moet plaatsen. Door de grote vraag is de voorraad bij vele winkels echter voorlopig uitgeput. Het is nog niet duidelijk wanneer er meer consoles beschikbaar zullen zijn.

De PlayStation 5 Digital Edition is anders want - de naam zegt het al - je kunt er enkel digitaal games mee kopen en spelen. De console heeft geen disclade, noch disclezer. Daarom is deze versie dus 100 euro goedkoper dan de 'normale' versie, maar je verliest de mogelijkheid om fysieke games te spelen. Het is daardoor ook niet mogelijk om schijfjes van blu-rayfilms in de console te steken.

De PlayStation 5 Digital Edition kopen op Bol.com doe je hier. De opmerking met betrekking tot de release geldt hier ook.

Bekijk op YouTube

DualSense controller

Een nieuwe console betekent een nieuwe controller! De PlayStation 4 schotelde al de grondig herwerkte DualShock 4 voor, maar voor de PlayStation 5 slaat Sony al helemaal een andere weg in: de volledig nieuwe DualSense-controller.

De controller heeft flink wat nieuwe functies, die te uitgebreid zijn voor dit artikel. Daarom verwijzen we je graag door naar ons artikel met alle DualSense PS5 controller info.

De DualSense PS5 controller kopen op Bol.com doe je via deze link.

De DualSense opladen doe je trouwens best via een speciaal en mooi ontworpen oplaadstation. Het DualSense PS5 controller oplaadstation op Bol.com kopen doe je via deze link.

Bekijk op YouTube

Games om te kopen

Je hebt een console en een controller, maar nog niks om te gamen! Geen zorgen; de volgende games zijn bij launch van de PS5 beschikbaar. Pre-order hieronder alvast een exemplaar zodat je op dag van release van de PS5 kunt beginnen te spelen:

Beste headset

Sony zet met de PlayStation 5 ook hard in op beter geluid. Dat gaat gepaard met een zeer bijzondere, nieuwe headset: de Sony Pulse 3D draadloze headset. Volgens het bedrijf vormt dit zo'n gigantische stap vooruit voor gaming, dat je kunt spreken over 'next-gen geluid'.

Je kunt hier de Sony Pulse 3D draadloze headset kopen op Bol.com. Ook fijn: deze headset werkt ook op de PS4.

Als je voor iets goedkopere opties wilt gaan, dan hebben andere producenten ook enkele producten. Het is nog vroeg, waardoor nog niet zoveel headsets gegarandeerd compatibel zijn met de PS5, maar de Turtle Beach Stealth 700P Gen 2 en Ear Force Recon 50P kun je via deze links kopen.

Beste 4K tv

Deze nieuwe consoles bieden mooiere graphics dan ooit aan, maar om daar volledig van te genieten heb je wel een goeie tv nodig. We hebben een uitgebreid overzicht van de beste 4K tv's voor HDR gaming, maar hieronder herhalen we nog eens kort onze favorieten.

Er is op dit moment simpelweg geen betere tv dan de LG C9 4K OLED tv. De tv is qua scherm en functies zo geavanceerd dat je voor de komende jaren goed zit.

Zoek je naar een iets goedkopere optie, dan is de Samsung Q60 QLED 4K tv op Bol.com nog steeds een prachtig apparaat om op te gamen.

Read this next