Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Koopgids: de beste draadloze oordopjes om Fortnite op je telefoon te spelen

Apple AirPods, Sennheiser CX 6.00BT en meer!

Nu Fortnite ook beschikbaar is op iOS, wil je de game uiteraard spelen op je telefoon. In ons Fortnite tips en tricks artikel kon je al lezen dat geluid essentieel is in de game; je kunt je tegenstander namelijk vaak al op voorhand horen. Goede oordopjes zijn dan ook uiterst belangrijk als je de game met succes wilt spelen.

Daarom hebben wij een koopgids voor jou opgesteld, met daarin een overzicht van de beste draadloze oordopjes om Fortnite op je telefoon te spelen. Draden zijn namelijk zo 2017; draadloze oordopjes zijn steeds meer en goedkoper beschikbaar. De technologie staat bovendien ver genoeg dat er geen enkele bezorgdheid meer nodig is om de audiokwaliteit - tenminste, als je de juiste oordopjes kiest.

Hieronder vind je de vijf beste draadloze oordopjes voor jou uitgekozen, afhankelijk of je op zoek bent naar een goede prijs, bereid bent om te betalen voor kwaliteit, of gewoon de juiste balans tussen beide zoekt. Wil je graag Fortnite spelen op je telefoon, maar weet je niet hoe het werkt? Dan lees je hier hoe het zit met de Fortnite mobile iOS invites.


Heb je wat aan deze gids gehad? Bekijk dan ook eens onze aanraders voor de beste gaming headsets in 2020.


Apple AirPods - De all-rounder

Waar is de tijd dat iedereen zich vragen stelde over het design van deze oordopjes? De AirPods van Apple zijn nog steeds een uitstekende keuze als je zoekt naar draadloze oordopjes. De geluidskwaliteit is fantastisch terwijl het 'pairen' met een toestel naar keuze simpel is. De verbinding blijft bovendien sterk en helder.

Enkele features zijn bovendien fantastisch creatief: als je een van de oordopjes verwijdert, dan pauseert de muziek tijdelijk. En via Siri kun je de meeste andere functies gebruiken. Koppel dat aan een zeer ruim batterijleven, en de AirPods zijn leiders op vlak van draadloze oordopjes. Er is geen betere keuze om Fortnite mee te spelen.

Een waarschuwing wel: door de one-size-fits-all filosofie van Apple kan het zijn dat de AirPods niet zeer comfortabel in je oren aanvoelen. Probeer ze zeker dus eens uit.

TaoTronics Bluetooth Earphones - De extreme budgetoptie

Met een prijs van rond de twintig euro weet je exact wat je krijgt wanneer je deze TaoTronics koopt. Ze hebben niet dezelfde features als de meest andere oordopjes op deze lijst, en de kwaliteit van geluid is niet even hoog. Wil je Fortnite zeer serieus spelen of ben je een zware audiofiel, dan zoek je je geluk dus beter elders. Wil je echter gewoon naar muziek luisteren, een ontspannen potje Fortnite spelen, of telefoneren over een hele reeks toestellen heen, dan bieden deze oordopjes waar voor je geld.

TaoTronics heeft bovendien echt wel enkele gave snufjes. De 'noise cancelling' technologie van het bedrijf zorgt dat omgevingsgeluid je niet stoort, en ze hangen zeer stevig rond je nek wanneer je ze niet gebruikt. De batterijduur is bovendien rond de zes uur. Voor zo'n lage prijs, krijg je dus echt wel een degelijk apparaat.

Sennheiser CX 6.00BT - Beste kwaliteit voor minder dan 100 euro

Wil je topkwaliteit aan een redelijke prijs, dan kun je niet veel beter gaan dan de Sennheiser CX 6.00BT. Sennheiser staat nu eenmaal bekend voor de geweldige geluidskwaliteit van hun producten, en deze oordopjes stellen eveneens niet teleur met zeer heldere audio en basgeluiden die een echte impact maken. Wacht maar tot je nog eens een explosie hoort in Fortnite.

De geweldige draadloze technologie garandeert bovendien dat er geen vertraging zit tussen audio en video; dus steeds volledig in sync wanneer je gamet of op de trein of bus naar Netflix kijkt! Je krijgt een batterijduur van zes uur, en snelladende USB technologie die je twee extra uren stroom geven voor amper tien minuten opladen. Zeer degelijke oordopjes voor een zeer degelijke prijs, dus.

Bose SoundSport Free - Ideaal voor onderweg en in de fitness

Wil je zowel Fortnite spelen als even naar de fitness gaan, dan is dit de keuze bij uitstek. Geen draden die in je bezweet gezicht hangen, laat staan dat ze verward raken in het fitnesstoestel dat je aan het gebruiken bent. De naam zegt het al zelf: de Bose SoundSport Free wil je op het gemak laten sporten en naar muziek of podcasts luisteren. Of tussendoor Fortnite spelen!

Deze oordopjes komen bovendien in drie verschillende maten, om te verzekeren dat ze veilig en stevig in je oren blijven tijdens zelfs de meest intensieve work-out. Ze weerstaan ook zweet en regen, en bieden bovendien de fantastische audiokwaliteit waar Bose voor gekend staat.

Tot slot zijn er nog enkele zeer handige features, zoals de 'Find My Buds' app die je oordopjes opspoort mocht je ze verliezen. Er is ook een magnetisch hoesje dat bovendien twee extra laadbeurten kan opsparen, om je in totaal 15 uur batterijduur te geven. Indrukwekkend over de gehele lijn.

Onkyo True Wireless In-Ear Headphones - Voor de allerbeste geluidskwaliteit

Je zou denken dat draadloze oordopjes compromissen moeten sluiten tegenover koptelefoons aangaande de audiokwaliteit, maar dat is zeker niet het geval bij de Onkyo True Wireless In-Ear Headphones. Dit paar biedt de rijkste, helderste en meest gedetailleerde audiokwaliteit mogelijk, en gaat zo zelfs de competitie aan met uit de kluiten gewassen koptelefoons. Als je serieus bent over je potjes Fortnite, dan is dit de meest kwalitatieve optie om voetstappen en andere geluiden op tijd te horen.

Die ambitie heeft echter wel een prijs, en dan bedoelen we niet enkel het stevige kostenplaatje. Deze oordopjes hebben namelijk af te rekenen met wisselvallige prestaties. De draadloze verbinding valt soms af en toe weg, en de batterijduur klokt in op drie uur - veruit het kortste van deze hele lijst. Desalniettemin: als je echt geeft om audiokwaliteit boven alles, dan biedt Onkyo het beste van het beste.


Heb je wat aan deze gids gehad? Bekijk dan ook eens onze aanraders voor de beste gaming headsets in 2020.


Eurogamer Benelux werkt samen met de bovenstaande externe partners, en ontvangt daarbij mogelijks een commissie bij aankoop.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties