Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Koop en verkoop StarCraft II mods

Op het vernieuwde Battle.net.

Met de launch van StarCraft II wordt ook het nieuwe Battle.net online gezet. Dit online platform zal veel veranderingen met zich meebrengen, onder andere een marktplaats waar je niet alleen nieuwe content voor StarCraft II kunt downloaden en kopen, maar ook kunt verkopen.

Mods kunnen de levensduur van een game enorm verlengen, en dat weet Blizzard ook donders goed. Door modmakers de kans te geven om geld te verdienen met hun producten hoopt het bedrijf natuurlijk op meer mods, maar vooral ook kwalitatief sterke content.

Natuurlijk krijgt de maker niet het hele aankoopbedrag terug in eigen portemonnee, maar het zal gaan om een deel van de opbrengsten. Hoeveel dat is blijft nog onduidelijk.

Naast de betaalde content zal er ook veel gratis content te krijgen zijn via de marktplaats op Battle.net, vergelijkbaar met de iPhone app store. Ook is het mogelijk dat populaire maps op de marktplaats door Blizzard opgeleukt worden met achievements en matchmaking.

De marktplaats zal niet direct bij de launch van StarCraft II beschikbaar zijn om het spel niet langer te vertragen. Pas in een later stadium kun je eigen creaties online aanbieden, en dat van anderen downloaden.

Reacties